Άδωνις Γεωργιάδης στην Κομοτηνή: Από κουφάρι εργοστασίου σε εξαγωγικό κόμβο

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Άδωνις Γεωργιάδης στην Κομοτηνή: Από κουφάρι εργοστασίου σε εξαγωγικό κόμβο
Επίσκεψη και πολιτική παρουσία
Το πρωί της Δευτέρας, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της πρώην Selman, νυν Alfa Wood, στην Βιομηχανική Ζώνη Κομοτηνής. Η παρουσία τους υπογράμμισε τον ρόλο της πολιτικής στήριξης στην επαναλειτουργία του εργοστασίου και στη μετατροπή του σε κέντρο εξαγωγών.
Η Βιομηχανική Ζώνη της Κομοτηνής ξαναζωντανεύει
Το εργοστάσιο είχε κλείσει το 2015 και παρέμενε ανενεργό για τέσσερα χρόνια. Με την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης και την επένδυση άνω των 12 εκατ. ευρώ από την Alfa Wood, σήμερα λειτουργεί και εξάγει σε 45 χώρες, δημιουργώντας 250 άμεσες θέσεις εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη για προμηθευτές και τοπικές υπηρεσίες.
Οικονομικός αντίκτυπος και στρατηγική συνεργασία
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η επένδυση συνέβαλε σε αύξηση 8% της βιομηχανικής παραγωγής στη Θράκη την τελευταία τριετία, ενώ η συμβολή στο τοπικό ΑΕΠ εκτιμάται στο +3%. Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Κομοτηνή αποτελεί παράδειγμα πώς η πολιτική στήριξη μπορεί να επιταχύνει την επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας, σε μια περίοδο που το μερίδιο της μεταποίησης στο ΑΕΠ παραμένει χαμηλό (9,8% έναντι 16% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, Eurostat 2023).
Από «κουφάρι» σε εξαγωγικό κόμβο
Η περίπτωση της πρώην Selman αναδεικνύει πώς στρατηγικές επενδύσεις και πολιτική υποστήριξη μπορούν να μετατρέψουν ανενεργά εργοστάσια σε κέντρα εξωστρέφειας και απασχόλησης, προσφέροντας νέο πνεύμα στην τοπική βιομηχανία και ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη.
Από την επίσκεψη μας, με τον βουλευτή Ροδόπης @e_stylianidis σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο της πρώην «Σέλμαν» νυν “Alfa Wood” στην Βιομηχανική Ζώνη Κομοτηνής. Είμαι υπερήφανος, όταν έγινα Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκεί παρέλαβα ένα κουφάρι και όταν έφυγα παρέδωσα ένα… pic.twitter.com/h3fKMrGQjy
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 3, 2025
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας