Πολιτική

Δείτε live τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική

Δείτε live τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Δείτε live τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική

Τον λόγο παίρνουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ντεκόρ – Καμία συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και την αμυντική αρχιτεκτονική της Ευρώπης.Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο βήμα της Ολομέλειας βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ενώ νωρίτερα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας έντονη κριτική στη στάση της κυβέρνησης στα διεθνή ζητήματα.

Η Ελλάδα ως ντεκόρ διεθνών διαδικασιών
Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει καταστεί «ντεκόρ νεκράς φύσης» σε όλα τα διεθνή φόρα, καταγγέλλοντας ότι οι ελληνικές θέσεις παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις χωρίς να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων. Αναφερόμενος στη Διάσκεψη για τη Γάζα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νεκρά φύση, αυτή είναι η μόνη φράση που περιγράφει την εικόνα όσων έγιναν. Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν απλώς ντεκόρ για τον κ. Τραμπ που επέλεγε κατά το δοκούν ποιον θέλει και ποιον όχι».

Η ομιλία του σημείωσε ότι η εικόνα αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά συμπύκνωση των ραγδαίων αλλαγών στη διεθνή σκηνή, όπου οι μεγάλες δυνάμεις επαναπροσδιορίζουν τις ισορροπίες και η Ελλάδα, παρά τη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς, παραμένει θεατής.

Καμία συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στην αμυντική αρχιτεκτονική της Ευρώπης, γνωστή και ως πρόγραμμα SAFE. Όπως τόνισε, η Τουρκία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμία συμμετοχή στον σχεδιασμό της αμυντικής αρχιτεκτονικής υπό καμία προϋπόθεση, ακόμη και αν άρει το casus belli ή τις διεκδικήσεις για τις γκρίζες ζώνες. «Η τουρκική εθνοσυνέλευση μπορεί να άρει ή να επαναφέρει το casus belli, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη θέση μας», σημείωσε.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments