Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με κορν φλέικς και σοκολάτα: Το πιο εύκολο γλυκό για μικρούς & μεγάλους
Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK/Tasty christmas cookies with different shapes
Γλυκό που φτιάχνεται στο λεπτό και μοιάζει βγαλμένο από βιτρίνα ζαχαροπλαστείου
Αν ψάχνετε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα κεράσματα που να είναι πραγματικά εύκολη, να μην απαιτεί μίξερ, φόρμες και πολύπλοκες τεχνικές, αλλά να εντυπωσιάζει στην εμφάνιση και στη γεύση, τότε αυτές οι μπουκίτσες με κορν φλέικς και σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή.
Με λίγα βασικά υλικά – βούτυρο, σοκολάτα γάλακτος, μέλι ή σιρόπι, τραγανά κορν φλέικς και χρωματιστά σπρίνγκλς – δημιουργείτε ένα γλυκό που «φωνάζει» Χριστούγεννα από χιλιόμετρα. Η τραγανή υφή των κορν φλέικς, η πλούσια σοκολάτα και η παιχνιδιάρικη τρούφα το κάνουν αγαπημένο τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε – όλα όσα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας
Για περίπου μία φόρμα γεμάτη χριστουγεννιάτικα κεράσματα, θα χρειαστείτε 50 γραμμάρια βούτυρο, 100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια, 3 κουταλιές της σούπας μέλι ή ένα απλό σιρόπι της επιλογής σας, 100 γραμμάρια κορν φλέικς και περίπου 6 κουταλιές της σούπας χρυσά ή χρωματιστά σπρίνγκλς ή βρώσιμο γκλίτερ για να στολίσετε την επιφάνεια.
Πρόκειται για υλικά που βρίσκονται συνήθως σε κάθε σπίτι, ειδικά την περίοδο των γιορτών. Μάλιστα, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τη συνταγή: να χρησιμοποιήσετε μισή κουβερτούρα γάλακτος και μισή μαύρη για πιο έντονη γεύση, να διαλέξετε κορν φλέικς χωρίς ζάχαρη αν θέλετε να ελέγξετε τη γλυκύτητα ή να παίξετε με τα χρώματα της τρούφας ανάλογα με το στολισμό του τραπεζιού σας.
Η σοκολάτα λιώνει, το σπίτι μυρίζει γιορτές
Το πρώτο βήμα είναι ίσως και το πιο απολαυστικό: το λιώσιμο της σοκολάτας. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, τα κομμάτια της κουβερτούρας γάλακτος και το μέλι ή το σιρόπι και τα τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα λείο, γυαλιστερό μίγμα.
Εναλλακτικά, εάν βιάζεστε ή αν αφήσετε τα παιδιά να «βοηθήσουν», μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, σταματώντας ανά 20-30 δευτερόλεπτα για να ανακατεύετε, ώστε να μη σας «κάψει» η σοκολάτα. Στο τέλος προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Το μίγμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο, παχύρρευστο και να μοσχομυρίζει.
Αφού το απομακρύνετε από τη φωτιά, το αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Δεν θέλουμε να είναι καυτό, για να μη μουλιάσουν τα κορν φλέικς, αλλά να παραμένει αρκετά ρευστό ώστε να τα αγκαλιάσει.
Το μυστικό για τέλεια τραγανά κορν φλέικς μέσα στη σοκολάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα κορν φλέικς. Περιχύνετε από πάνω τη χλιαρή πλέον σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι και, με τη βοήθεια μιας μαρίζ ή μιας ξύλινης κουτάλας, αρχίζετε να ανακατεύετε απαλά.
Η κίνηση πρέπει να είναι προσεκτική, σχεδόν τρυφερή: δεν θέλουμε να σπάσουν τελείως τα κορν φλέικς, αλλά να καλυφθούν ομοιόμορφα από το μίγμα. Με λίγη υπομονή, θα δείτε ότι κάθε νιφάδα αποκτά μια λαχταριστή επικάλυψη σοκολάτας. Αυτό το βήμα είναι ιδανικό για τα παιδιά – με την καθοδήγησή σας πάντα – καθώς νιώθουν πραγματικά ότι συμμετέχουν στην «παραγωγή» των χριστουγεννιάτικων γλυκών του σπιτιού.
Από το μπολ στις χάρτινες θήκες – ένα μικρό… εργαστήρι ζαχαροπλαστικής
Όταν τα κορν φλέικς έχουν πια ντυθεί με τη σοκολάτα, ετοιμάζετε μια φόρμα για cupcakes, στην οποία έχετε ήδη τοποθετήσει τις μικρές χάρτινες θήκες. Με ένα κουτάλι, μοιράζετε το μίγμα στις θήκες, φροντίζοντας να σχηματίζονται «φωλιές» ή μικρά βουναλάκια.
Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι η διακόσμηση. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με χρυσά σπρίνγκλς, χρωματιστή τρούφα, μικρά ζαχαρωτά ή βρώσιμο γκλίτερ. Μπορείτε να παίξετε με κόκκινο, πράσινο, χρυσό και άσπρο, για να δώσετε πραγματικά χριστουγεννιάτικη αισθητική. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με αυτό το στάδιο, καθώς θυμίζει… χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με ζαχαρόσκονη παντού.
Λίγη υπομονή στο ψυγείο – και μετά… εξαφανίζονται
Αφού γεμίσετε όλες τις θήκες, μεταφέρετε τη φόρμα στο ψυγείο. Οι μπουκίτσες χρειάζονται μερικές ώρες για να σφίξουν καλά και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Μόλις παγώσουν, τα κεράσματα ξεφορμάρονται πανεύκολα και είναι έτοιμα να τα σερβίρετε σε πιατέλες, κουτιά ή δίσκους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Διατηρούνται άνετα στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, αρκεί να είναι καλά κλεισμένα, ώστε να μην απορροφούν μυρωδιές. Στην πράξη βέβαια, σπάνια τους δίνεται η ευκαιρία να μείνουν για πολύ: είναι από εκείνα τα γλυκά που οι καλεσμένοι παίρνουν «ένα ακόμα» χωρίς τύψεις.
Ιδέες για παραλλαγές και σερβίρισμα στις γιορτές
Εκτός από τη βασική συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε μικρές παραλλαγές, πάντα με βάση τα κορν φλέικς και τη σοκολάτα: να προσθέσετε λίγους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για έξτρα τραγανότητα, να αντικαταστήσετε μέρος της σοκολάτας γάλακτος με λευκή για δίχρωμο αποτέλεσμα ή να προσθέσετε λίγη βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού στο μίγμα για πιο αρωματικό αποτέλεσμα.
Για το σερβίρισμα, τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα με κορν φλέικς και σοκολάτα δείχνουν υπέροχα σε γυάλες, μεταλλικά κουτιά με χριστουγεννιάτικα μοτίβα ή σε πιατέλες δίπλα σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Μπορούν επίσης να μπουν σε σακουλάκια με μια κορδέλα και να γίνουν γλυκό, χειροποίητο δωράκι για δασκάλους, φίλους ή συναδέλφους.
Το απόλυτο παιδικό project για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της συνταγής, πέρα από τη γεύση, είναι ότι αποτελεί ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο project για παιδιά. Δεν έχει επικίνδυνα σκεύη, δεν χρειάζεται πολύωρο ψήσιμο, δεν απαιτεί ακρίβεια ζαχαροπλαστικής. Με λίγη βοήθειά σας στη διαχείριση της ζεστής σοκολάτας, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σχεδόν σε όλα τα στάδια: από το ανακάτεμα, μέχρι τη διακόσμηση με τρούφα.
Έτσι, τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα με κορν φλέικς και σοκολάτα δεν είναι απλώς μια εύκολη συνταγή, αλλά μια γλυκιά ανάμνηση που θα συνοδεύει τις γιορτές σας κάθε χρόνο. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το πραγματικό «μυστικό υλικό» σε κάθε γιορτινό γλυκό: η στιγμή που το φτιάχνετε μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάτε.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας