Ελλάδα

Διήμερο μπλακ άουτ στα ταξί: 48ωρη κινητοποίηση του ΣΑΤΑ από σήμερα

Διήμερο μπλακ άουτ στα ταξί: 48ωρη κινητοποίηση του ΣΑΤΑ από σήμερα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Διήμερο μπλακ άουτ στα ταξί: 48ωρη κινητοποίηση του ΣΑΤΑ από σήμερα

Οι αυτοκινητιστές θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από τα γραφεία του Συνδικάτου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μαξίμου

Σε απεργία για τις επόμενες 48 ώρες βρίσκονται από σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί.

Οι αυτοκινητιστές θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από τα γραφεία του Συνδικάτου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ των αιτημάτων, όπως αναφέρονταν και κατά την προηγούμενη 48ωρη στις 21 Ιανουαρίου είναι:

  • Ηλεκτροκίνηση – Όχι στην βίαιη μετάβαση.
  • Ξεκάθαρο πλαίσιο έργου Ταξί – Ε.Ι.Χ. με οδηγό.
  • Αθέμιτος ανταγωνισμός – Ασυδοσία πολυεθνικών.
  • Πρόσβαση των έμφορτων Ταξί στις Ειδικές Λωρίδες Κυκλοφορίας (Λεωφορειολωρίδες).
  • Φορολογικό – Τέλος στην τεκμαρτή ληστρική επιδρομή.
  • Ερανιστικό Νομοσχέδιο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στρέφονται σύμφωνα με τη ΣΑΤΑ:

  • στην απαξίωση του επαγγέλματος,
  • στην προχειρότητα της νομοθέτησης,
  • στην πολιτική αλαζονεία που θεωρεί τους ταξιτζήδες δεδομένους και σιωπηλούς.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκης μιλώντας στα parapolitika fm απαντώντας αρχικά στην ερώτηση της δημοσιογράφου «Για ακόμη μία φορά σηκώνετε χειρόφρενο, με 48ωρες απεργίες σχεδόν κάθε εβδομάδα. Τι περιμένετε από τη σημερινή κινητοποίηση;», απάντησε: «Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι δική μας επιλογή να σηκώνουμε χειρόφρενο. Την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και τα μέτρα που θέλει να επιβάλει. Για ακόμη μία φορά, το επιβατικό κοινό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, και αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι η υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η Ευρώπη μιλά για το 2035, ενώ στην Ελλάδα ζητείται να πάμε στο 202 για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πλήρη αντικατάσταση των οχημάτων μέσα σε έναν με δύο χρόνους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό». Και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε μόνο για το κόστος αγοράς ή συντήρησης. Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι επαγγελματικά αυτοκίνητα για ταξί. Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχει επαρκής αυτονομία. Τα 9θέσια βαν, για παράδειγμα, έχουν αυτονομία περίπου 250 χιλιόμετρα. Πώς θα εξυπηρετήσουν διαδρομές εκτός Αθηνών;».

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments