Οικονομία

Ανατροπές στην αγορά ακινήτων: Υψηλά ενοίκια σπρώχνουν τον κόσμο σε νέες «εκπλήξεις»

Ανατροπές στην αγορά ακινήτων: Υψηλά ενοίκια σπρώχνουν τον κόσμο σε νέες «εκπλήξεις»

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay//Ανατροπές στην αγορά ακινήτων: Υψηλά ενοίκια σπρώχνουν τον κόσμο σε νέες «εκπλήξεις»

Πειραιάς και Περιστέρι αναδεικνύονται νέοι «μαγνήτες», ενώ οι ακριβές περιοχές υποχωρούν

Η αγορά ακινήτων στην Αττική ζει ανατροπές που δεν περίμενε κανείς, καθώς η εκτόξευση των ενοικίων στέλνει τους ενδιαφερόμενους σε περιοχές που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δευτερεύουσες επιλογές. Τα στατιστικά στοιχεία του Spitogatos για το 2025, που παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ελλάδα 2026. Επιχειρείν, Ακίνητα, Επενδύσεις», αποκαλύπτουν ποιοι «κερδίζουν» και ποιοι «χάνουν» στην κούρσα της ζήτησης.

Ο Πειραιάς εκτοξεύεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Με σχετικά προσιτές τιμές και πρόσβαση στο μετρό, το μεγάλο λιμάνι της Αττικής καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στις αναζητήσεις για αγορά και ενοικίαση κατοικίας, ενώ για πρώτη φορά εισέρχεται στη δεκάδα για αναζητήσεις γης, αποθηκών και καταστημάτων. Όπως σημείωσε ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός«η περιοχή συγκεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον κάθε κατηγορίας ενδιαφερομένων, ξεπερνώντας περιοχές που για χρόνια ήταν στην κορυφή».

Η μεγάλη έκπληξη ήταν και το Περιστέρι, που σημείωσε σημαντική άνοδο: έκτο στις αναζητήσεις για αγορά κατοικίας, τρίτο για ενοικίαση, και υψηλές θέσεις στις αναζητήσεις καταστημάτων και αποθηκών. Ο αναλυτής Ηλίας Παπαγεωργιάδης επισημαίνει ότι «η βελτίωση υποδομών και η παρουσία του μετρό μεταμορφώνει την εικόνα των περιοχών, δημιουργώντας νέους «μαγνήτες» για αγοραστές και επενδυτές».

Οι υψηλές τιμές σε παραδοσιακά ακριβές περιοχές όπως Γλυφάδα, Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη οδηγούν τους πολίτες σε εναλλακτικές λύσεις. Έτσι, για πρώτη φορά στη δεκάδα εμφανίζονται το Αιγάλεω και η Νέα Ιωνία, ενώ το Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη δεκάδα. Η τάση αυτή δείχνει ότι οι πολίτες προσαρμόζονται στις νέες οικονομικές συνθήκες, αναζητώντας συμβιβασμό μεταξύ τιμής και ποιότητας ζωής.

Στον τομέα της αγοράς γης, το 2025 ανέδειξε το ανατολικό μέτωπο της Αττικής, με περιοχές όπως οι Αχαρνές, Αρτέμιδα, Λούτσα, Μαρκόπουλο και Γέρακας να κερδίζουν δυναμικά το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ο κ. Μελαχροινός σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η αύξηση των αναζητήσεων δείχνει ότι η Ανατολική Αττική δεν είναι πλέον επιλογή μόνο για λίγους· οι τιμές παραμένουν προσιτές και η ζήτηση αυξάνεται σταθερά».

Συμπερασματικά, η αγορά ακινήτων στην Αττική 2025 αναδιατάσσεται. Οι παραδοσιακά δημοφιλείς περιοχές υποχωρούν, ενώ Πειραιάς, Περιστέρι και η Ανατολική Αττική αναδεικνύονται σε νέους πόλους έλξης, σηματοδοτώντας μια μετακίνηση που θα καθορίσει την αγορά για τα επόμενα χρόνια. Οι επενδυτές και οι αγοραστές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά αυτές τις τάσεις, καθώς οι τιμές και η ζήτηση προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments