Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Αραγτσί για την ένταση στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για την εξάπλωση του πολέμου

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Αραγτσί για την ένταση στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για την εξάπλωση του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Αραγτσί για την ένταση στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για την εξάπλωση του πολέμου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Οι επιθέσεις στις ιρανικές πυρηνικές υποδομές εγκυμονούν σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή»

Με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την εξάπλωση του πολέμου του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις επιθέσεις σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Μπουσέρ, επισημαίνοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο και ρωσικό προσωπικό, ενώ «εγκυμονούν σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα, εκφράστηκε κοινή ανησυχία για την επέκταση της σύγκρουσης προς την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας. Η ρωσική πλευρά τόνισε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης των εχθροπραξιών και προώθησης πολιτικής λύσης που θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων, κυρίως του Ιράν, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι και η στάση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Αραγτσί ευχαρίστησε τη ρωσική ηγεσία για τη διπλωματική και ανθρωπιστική στήριξη προς το Ιράν, σύμφωνα με το Anadolu.

Πηγή: pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Latest News

16.09.2026 | 19:00

Ο Μητσοτάκης βάζει την AI στο Σύνταγμα: «Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο»

16.09.2026 | 18:58

GSI: The French “Key” Could Unlock the Cable — Cyprus to Release €25 Million Once NAVTEX Is Issued

16.09.2026 | 18:45

GSI: Το γαλλικό «κλειδί» ξεμπλοκάρει το καλώδιο – €25 εκατ. από Λευκωσία μόλις βγει η NAVTEX

16.09.2026 | 18:32

Ολυμπιακός: Στα ερυθρόλευκα απέναντι στη Γιαγκελόνια για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα

16.09.2026 | 18:30

Καναδάς–ΕΕ: Πίσω από το «associate member» κρύβεται ο πόλεμος για τα ορυκτά – Η κίνηση που ανησυχεί την Ουάσιγκτον

16.09.2026 | 18:25

Γιώργος Μαζωνάκης: ΣΟΚ! Τι δείχνει η φωτογραφία που τον τράβηξε η γιατρός [vid]

16.09.2026 | 18:24

Παναθηναϊκός: Ο Ουναΐ του 2026 είναι άλλος παίκτης – Το σχέδιο του Νίστρουπ γύρω του

16.09.2026 | 18:12

10 χρόνια «Μηχανικοί στην Πράξη» – Η νέα γενιά μηχανικών ξεκινά και πάλι από τη METLEN

16.09.2026 | 18:25

Γιώργος Μαζωνάκης: ΣΟΚ! Τι δείχνει η φωτογραφία που τον τράβηξε η γιατρός [vid]

16.09.2026 | 17:18

Καινούργιου: Το δείπνο πριν την πρεμιέρα,η έκπληξη στη «Super Κατερίνα»–Ποιο πρόσωπο μπαίνει στην ομάδα;

16.09.2026 | 17:09

Άγγελος Θεοδωράκης για τον παππού του, Μίκη: "Θα περίμενα ένα παιχνίδι - Είχα αγωνία να ακούσει τη μουσική μου"

16.09.2026 | 14:09

"Βόμβα" Χριστίνας Παππά για θάνατο Μαζωνάκη: «Το ιατρείο ήταν σκοτεινό – Δεν εμπιστεύτηκα καθόλου τον γιατρό»

16.09.2026 | 13:41

Αφοπλιστική η Ευγενία Σαμαρά: «Τους αποκαθηλώνω εύκολα» – Η αποκάλυψη για τις 5 μεγάλες σχέσεις της

16.09.2026 | 12:45

Μαζωνάκης: Οι 2,5 ώρες που συγκλονίζουν – Τι συνέβη στο ιατρείο του Κολωνακίου

16.09.2026 | 06:55

Προφυλακίστηκαν Γάκα και Θεοδωρόπουλος για τον θάνατο του Μαζωνάκη

15.09.2026 | 23:00

Ξέσπασμα Τσαφούλια κατά Αφροδίτης Μάνου για τον Μαζωνάκη: Δεν μπαίνει σε εξετάσεις αισθητικής το πένθος

16.09.2026 | 14:31

Ριάντ σε συναγερμό: Ο Μπιν Σαλμάν ζήτησε αμερικανικά πλήγματα — Ο Τραμπ είπε «όχι»

16.09.2026 | 09:47

Ιράν: Το Κογκρέσο «δένει τα χέρια» του Τραμπ – 220-204 για περιορισμό του πολέμου

15.09.2026 | 21:02

Η εκεχειρία Τραμπ έμεινε στα χαρτιά: 200 ρωσικά drones – Η Ουκρανία χτυπά ξανά τα διυλιστήρια του Πούτιν

15.09.2026 | 20:01

Τουρκία:«Ισραηλινοί πύραυλοι στα ελληνικά νησιά στοχεύουν εμάς»–Ξανανοίγει Καστελόριζο & αποστρατιωτικοποίηση

15.09.2026 | 19:58

MBS στο Κάιρο με το Bab al-Mandeb στο «κόκκινο» – Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος απέναντι στους Χούθι

15.09.2026 | 17:57

Ρωσική φρεγάτα «σημάδεψε» δανικό ελικόπτερο – Η Κοπεγχάγη καλεί τον πρέσβη της Μόσχας

15.09.2026 | 14:50

Το ΝΑΤΟ πατά τη σκανδάλη στη Βαλτική: Κατέρριψε drone πάνω από τη Λιθουανία

15.09.2026 | 14:42

Πούτιν υπό τη σκιά των ουκρανικών drones: Μεταφέρει το Valdai από το Σότσι στη Μόσχα

Ρωσία–Ουκρανία: Αγνοούν τον Τραμπ και χτυπούν ξανά ενεργειακούς στόχους

Μόσχα και Κίεβο συνέχισαν μέσα σε λίγες ώρες τα εκατέρωθεν χτυπήματα σε κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις, παρά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ περί συμφωνίας για παύση των επιθέσεων.

Ρωσία–Ουκρανία: Αγνοούν τον Τραμπ και χτυπούν ξανά ενεργειακούς στόχους

Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία σταματούν τα πλήγματα σε ενεργειακούς στόχους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να μην πλήττουν ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας άμεση αποκλιμάκωση στις αγορές πετρελαίου. Το Κίεβο ζητά, ωστόσο, συγκεκριμένες εγγυήσεις, ενώ παραμένουν ερωτήματα για το εύρος και την εφαρμογή μιας πιθανής συμφωνίας.

Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία σταματούν τα πλήγματα σε ενεργειακούς στόχους

Τραμπ ταράζει Βρετανία και Ιρλανδία: «Η επανένωση θα γίνει – ας γίνει τώρα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπασε μια μακρά αμερικανική παράδοση ουδετερότητας στο ιρλανδικό ζήτημα, δηλώνοντας ανοιχτά υπέρ μιας ενωμένης Ιρλανδίας. Οι εθνικιστές πανηγυρίζουν, οι ενωτικοί αντιδρούν και το Λονδίνο υπενθυμίζει ότι το μέλλον της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα κριθεί στην Ουάσιγκτον αλλά από τους ίδιους τους πολίτες της.

Τραμπ ταράζει Βρετανία και Ιρλανδία: «Η επανένωση θα γίνει – ας γίνει τώρα»

ΟΗΕ 2026: Οι ηγέτες επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη – Οι πόλεμοι δοκιμάζουν τη νέα παγκόσμια τάξη

Από τις 22 Σεπτεμβρίου η Νέα Υόρκη γίνεται το κέντρο της παγκόσμιας διπλωματίας, με Ουκρανία, Μέση Ανατολή, κλίμα, πυρηνικά και γεωπολιτικές ανατροπές να συναντώνται στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΟΗΕ 2026: Οι ηγέτες επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη – Οι πόλεμοι δοκιμάζουν τη νέα παγκόσμια τάξη

Σουηδία: Προβάδισμα στην κεντροαριστερά δείχνουν τα έξιτ πολ

Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά το κλείσιμο της κάλπης δίνουν προβάδισμα στο κεντροαριστερό μπλοκ στη Σουηδία. Οι Σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται με μειωμένα ποσοστά, ενώ οι Σουηδοί Δημοκράτες υποχωρούν.

Σουηδία: Προβάδισμα στην κεντροαριστερά δείχνουν τα έξιτ πολ

Ουγγαρία: Αλλαγές στους κανόνες υιοθεσίας για μονογονεϊκές και ομόφυλα ζευγάρια

Ο Πέτερ Μάγιαρ ανακοίνωσε ότι η ουγγρική κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στο πλαίσιο των υιοθεσιών για μόνους γονείς και ζευγάρια του ίδιου φύλου. Η κίνηση σηματοδοτεί ρήξη με το αυστηρό καθεστώς που είχε διαμορφώσει το Fidesz τα προηγούμενα χρόνια.

Ουγγαρία: Αλλαγές στους κανόνες υιοθεσίας για μονογονεϊκές και ομόφυλα ζευγάρια

Πολωνία: Προειδοποίηση Τουσκ για έντονη ρωσική δραστηριότητα

Ο Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι περίοδος αυξημένης ρωσικής δράσης. Μετά την επίθεση με drones στη δυτική Ουκρανία, η Πολωνία τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα.

Πολωνία: Προειδοποίηση Τουσκ για έντονη ρωσική δραστηριότητα

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα από την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα συγγενών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για τη δημοσιοποίηση περισσότερων αρχείων που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα από την 11η Σεπτεμβρίου 2001