Στη Θεσσαλονίκη στρέφονται σήμερα τα πολιτικά βλέμματα, καθώς η Μαρία Καρυστιανού παρουσιάζει το νέο πολιτικό της εγχείρημα σε μια εκδήλωση που ήδη προκαλεί έντονη κινητικότητα και συζητήσεις σε πολιτικά και κοινωνικά παρασκήνια.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 18:30 το απόγευμα στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην Πλατεία Αριστοτέλους, με συνεργάτες της να μιλούν για μια «πρώτη ανοιχτή πολιτική διακήρυξη» που φιλοδοξεί να εκφράσει την κοινωνική οργή αλλά και το αίτημα για δικαιοσύνη, διαφάνεια και θεσμική λογοδοσία.
Το κλίμα γύρω από την εκδήλωση είναι ήδη φορτισμένο, με τη Μαρία Καρυστιανού να στέλνει μήνυμα τόσο προς τους υποστηρικτές της όσο και προς όσους – όπως αφήνει να εννοηθεί – επιχειρούν να αποδυναμώσουν το εγχείρημα πριν ακόμη κάνει τα πρώτα του βήματα.
«Καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι και αυτό τους τρομάζει»
Με δημόσια ανάρτησή της λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση, η Μαρία Καρυστιανού επιχείρησε να δώσει τόνο συσπείρωσης, μιλώντας για διαρκώς αυξανόμενη στήριξη από πολίτες σε όλη τη χώρα.
«Καθημερινά γινόμαστε όλο και περισσότεροι και αυτό τους τρομάζει πολύ», σημειώνει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι ήδη υπάρχουν προσπάθειες υπονόμευσης της πρωτοβουλίας.
Μάλιστα, η ίδια κάνει ευθεία αναφορά σε «ανθρώπους φυτευτούς και κακοπροαίρετους» που – όπως λέει – θα επιχειρήσουν να αμαυρώσουν την εικόνα του κινήματος.
Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε ήδη πολιτικές συζητήσεις, καθώς θεωρείται ενδεικτική του τεταμένου κλίματος που συνοδεύει την είσοδο της Καρυστιανού στο πολιτικό πεδίο.
Το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
«Σας ευχαριστώ θερμά για τα μηνύματα στήριξης και αγάπης προς το κίνημά μας. Καθημερινά γινόμαστε όλο και περισσότεροι και αυτό τους τρομάζει πολύ.
Έτσι μηχανεύονται διάφορα και θα κάνουν ακόμα περισσότερα αλλά ούτε να μας αναχαιτίσουν ούτε να σταματήσουν τον αγώνα μας για δικαιοσύνη μπορούν.
Γνωρίζουμε ότι δίπλα μας θα βρεθούν άνθρωποι φυτευτοί και κακοπροαίρετοι με σκοπό να αμαυρώσουν την καθαρή και ενωτική εικόνα του κινήματος. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν.
Έτσι λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλώ σήμερα, Πέμπτη, 18:30 στον κινηματογράφο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους, στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά και να δώσουμε το πιο δυνατό μήνυμα πραγματικής ελπίδας για μια νέα αρχή».
Πολιτικό ενδιαφέρον και παρασκήνιο
Η σημερινή παρουσίαση αποκτά ιδιαίτερο βάρος καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξημένης πολιτικής ρευστότητας, με τα κόμματα να παρακολουθούν στενά κάθε νέα κοινωνική και πολιτική πρωτοβουλία που μπορεί να επηρεάσει συσχετισμούς και ακροατήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση αναμένονται πολίτες από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στο πολιτικό στίγμα που θα δώσει η Μαρία Καρυστιανού, αλλά και στο κατά πόσο το εγχείρημα θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά πολιτικής παρουσίας.
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή βραδιά στη Θεσσαλονίκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο τεστ δυναμικής για ένα εγχείρημα που ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις, υψηλές προσδοκίες αλλά και πολιτικό προβληματισμό.
Πηγή: pagenews.gr
