Αθλητισμός

Αταμάν: «Σε 45 τελικούς δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαφορά στις βολές»

Αταμάν: «Σε 45 τελικούς δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαφορά στις βολές»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Αταμάν: «Σε 45 τελικούς δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαφορά στις βολές»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR άφησε αιχμές για τη διαιτησία ενόψει του Game 4, μίλησε για τους τραυματισμούς και τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για την ανατροπή της σειράς.

Με τη σειρά των τελικών της Stoiximan GBL να βρίσκεται στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη για το πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τη διαφορά στις βολές που έχει καταγραφεί στα παιχνίδια των δύο ομάδων.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού AKTOR μίλησε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της media day στο T-Center, ενόψει του τέταρτου τελικού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εικόνα των ελεύθερων βολών ως κάτι πρωτοφανές για την πολυετή καριέρα του.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Αναφερόμενος στη σειρά των τελικών, ο Τούρκος προπονητής στάθηκε στο υψηλό επίπεδο των δύο ομάδων και στην ποιότητα που παρουσιάζουν στο παρκέ.

«Είναι σειρά τελικών, είναι ντέρμπι. Παίζουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που κατέκτησε τη EuroLeague. Η ποιότητα είναι πολύ υψηλή και τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες», ανέφερε αρχικά.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν τα σχόλιά του για τη διαιτησία και ειδικότερα για τη μεγάλη διαφορά στις βολές υπέρ του Ολυμπιακού.

«Έχω πολύ σεβασμό για τον Μάικ Μπράουν και το ΝΒΑ, αλλά έχω μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Έχω παίξει ως προπονητής 44-45 τελικούς και δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαφορά στις βολές. Είναι πολύ περίεργο. Είναι κάτι ιστορικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρότι απέφυγε να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο ζήτημα ως δικαιολογία, άφησε σαφείς αιχμές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η σειρά.

«Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Ξέρουμε τι συμβαίνει. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σε αυτές τις συνθήκες. Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε αύριο και μετά να πάμε να κερδίσουμε και στον Πειραιά».

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας τη σχετική τοποθέτησή του, σχολίασε με εμφανή δόση ειρωνείας:

«Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι τόσο καλός, οι διαιτητές να είναι τόσο καλοί ή εμείς να είμαστε τόσο κακοί».

Ανησυχία για Ρογκαβόπουλο, Οσμάν και Σλούκα

Ο Αταμάν αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός πριν από το κρίσιμο Game 4.

Όπως αποκάλυψε, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δεν θα είναι διαθέσιμος, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον τρίτο τελικό.

«Ο Ρογκαβόπουλος δεν θα παίξει. Είχε σοβαρό τραυματισμό. Οι διαιτητές έπρεπε να διακόψουν το παιχνίδι όταν τραυματίστηκε. Ήταν μία φάση-κλειδί. Ο Ολυμπιακός είδε τον παίκτη κάτω και συνέχισε να παίζει. Δεν ξέρω τι σκέφτηκε. Δεν είναι δίκαιο», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον Τσέντι Οσμάν, ο Τούρκος τεχνικός εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος.

«Ο Οσμάν θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος. Θα μιλήσω με τον γιατρό και θα δούμε. Ξέρω ότι θέλει πολύ να παίξει και ελπίζω να βρίσκεται στο γήπεδο».

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες και για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα, ο οποίος αγωνίζεται με πρόβλημα στο γόνατο.

«Ο Σλούκας έπαιξε με μεγάλο πρόβλημα στο γόνατο και δεν είμαι βέβαιος αν θα είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι», σημείωσε.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Τελικός με χαρακτήρα “must win”

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, καθώς χρειάζεται νίκη για να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου και να οδηγήσει τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι.

Από την πλευρά του, ο Αταμάν έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι «πράσινοι» δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη μάχη.

Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και τις ενστάσεις που εξέφρασε για τη διαιτησία, ο έμπειρος τεχνικός εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η ομάδα του διαθέτει την ποιότητα και τον χαρακτήρα για να αντιδράσει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Πηγή: Pagenews.gr

Κριστιάν Μπιτσάκου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κριστιάν Μπιτσάκου Αθλητικός Συντάκτης
Δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ με εμπειρία στην κάλυψη αθλητικών διοργανώσεων, ομάδων και αθλητικών εξελίξεων. Εξειδικεύεται στη ροή ειδήσεων, το γενικό αθλητικό ρεπορτάζ και τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου. Παράλληλα διαθέτει σημαντική εμπειρία στο video editing, το μοντάζ και τη φωτογραφική κάλυψη για ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ δραστηριοποιείται και ως Digital Creator και Film Editor στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο