Σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Αυγούστου στη Γρανάδα της νότιας Ισπανίας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και υλικές ζημιές σε σπίτια και οχήματα.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00, με επίκεντρο τη μητροπολιτική περιοχή του Αλεντίν. Η ισχυρή δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν.
Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, έχουν καταγραφεί ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Εικόνες που μετέδωσε η ισπανική δημόσια τηλεόραση TVE έδειξαν μπάζα να έχουν πέσει σε δρόμους, ενώ σε ορισμένα σημεία καταγράφηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ανδαλουσίας έσπευσαν σε κτίρια που υπέστησαν ζημιές και προχώρησαν σε επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εγκλωβισμοί.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή
Ο αντιπρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, Αντόνιο Σανθ Καμπέγιο, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Χ ότι οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Γρανάδας να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέσα και έξω από κτίρια.
Έκκληση στους κατοίκους για ψυχραιμία
«Αν βρίσκεστε στη Γρανάδα, έχετε νιώσει τον σεισμό, είστε εντάξει και το σπίτι σας δεν δείχνει να έχει ζημιές, παραμείνετε ήρεμοι», ήταν το μήνυμα του αξιωματούχου.
Παράλληλα, συνέστησε στους κατοίκους να μην εισέρχονται ή εξέρχονται από κτίρια χωρίς λόγο, καθώς οι έλεγχοι για την ασφάλεια των κατασκευών βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Γρανάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας και η σεισμική δόνηση προκάλεσε έντονη ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.
Οι αρχές συνεχίζουν τις αυτοψίες και την καταγραφή των ζημιών, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν νέα προβλήματα.
Πηγή: pagenews.gr
