Οικονομία

Καταθέσεις: Ανοδικά, αλλά σε χαμηλό 13 ετών και τον Αύγουστο

Καταθέσεις: Ανοδικά, αλλά σε χαμηλό 13 ετών και τον Αύγουστο
Οι καταθέσεις κατέγραψαν αύξηση 1,32 δισ. ή κατά 1,07% σε μηνιαία βάση, στα 123,89 δισ. ευρώ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2003, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ.

Ενισχύθηκαν μεν παρέμειναν σε χαμηλό 13 ετών δε οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την Τρίτη, οι καταθέσεις κατέγραψαν αύξηση 1,32 δισ. ή κατά 1,07% σε μηνιαία βάση, στα 123,89 δισ. ευρώ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2003. Τον Ιούλιο είχαν υποχωρήσει κατά 160 εκατ. ευρώ, στα 122,58 δισ. ευρώ. 

Οι εκροές καταθέσεων από το Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούλιο πέρυσι είχαν διαμορφωθεί στα 42 δισ. ευρώ μέχρι την επιβολή των capital controls. Πλέον, μετά την τελευταία χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, τα μετρητά που επιστρέφουν στις τράπεζες λογίζονται ως νέα κεφάλαια και δεν υπόκεινται σε περιορισμούς.

Tον Αύγουστο του 2016, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,7%, από -1,6% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 904 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 630 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments