Απόστολος Γκλέτσος

Απόστολος Γκλέτσος
Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1990 σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Οι τρεις Χάριτες”. Τη σεζόν 1991-1992 συμμετείχε στη δραματική σειρά “Φάκελλος Αμαζών” ενώ ακολούθησε η σειρά “Ανατολικός Άνεμος” την επόμενη σεζόν.Από το 1992 μέχρι και το 1994 έπαιξε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση στην αστυνομική σειρά “Τμήμα Ηθών” παίζοντας μαζί με τους ηθοποιούς Χρήστος Τσάγκα, Τίμο Περλέγκα, Βερόνικα Αργιέντζη, Μαριάννα Τουμασάτου και Αλεξάνδρα Παυλίδου. Την ίδια περίοδο έκανε την πρώτη του απόπειρα στην παρουσίαση, παρουσιάζοντας μαζί με την Ρούλα Κορομηλά το ψυχαγωγικό show “Ciao ΑΝΤ1” που υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης.

Τη σεζόν 1994-1995 πρωταγωνίστησε μαζί με την Μιμή Ντενίση στην ρομαντική κομεντί “Κάποιος να τη φυλάει” ενώ το ίδιο διάστημα οι δύο τους υπήρξαν -πέρα από τηλεοπτικό ζευγάρι- ζευγάρι και στη ζωή. Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ασχολείται και πάλι με την τηλεπαρουσίαση αναλαμβάνοντας το τηλεπαιχνίδι “Χρυσά Τρίποντα”. Από το 1996 μέχρι το 1998 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου “Σοφία Ορθή” παίζοντας μαζί με την Σοφία Αλιμπέρτη.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό το 1997. Την περίοδο εκείνη επιλέχτηκε από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη για να πρωταγωνιστήσει στην δραματική σειρά Ψίθυροι καρδιάς μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Στη σειρά αυτή ερμήνευσε το ρόλο του νεαρού αρχιτέκτονα Αντώνη Μαυράκη που ερωτεύεται την νεαρή τσιγγάνα Ερατώ. Η σειρά αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις πιο επιτυχημένες δραματικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης ενώ ένα από τα επεισόδια αυτής κατέγραψε ποσοστό ρεκόρ με τηλεθέαση 76,7% τον Φεβρουάριο του 1998. Στη σειρά έπαιξε μαζί με τους ηθοποιούς Γιάννη Βόγλη, Αντώνη Αντωνίου, Καίτη Παπανίκα, Μελίνα Μποτέλη, Φαίη Κοκκινοπούλου και άλλους. Εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας που κατέγραψε η σειρά το πρωταγωνιστικό δίδυμο δέχτηκε πολλές προτάσεις τα επόμενα χρόνια.

Τη σεζόν 1998-1999 πρωταγωνίστησε μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη στην αισθηματική σειρά “Το φτερούγισμα του γλάρου” ενώ την επόμενη σεζόν συνεργάστηκε και πάλι με τον Μανούσο Μανουσάκη στην δραματική σειρά “Σύνορα αγάπης”. Από το 2000 μέχρι το 2001 έπαιξε μαζί με την Βάνα Μπάρμπα και την Ντίνα Κώνστα στη σειρά “Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα”. Τη σεζόν 2001-2002 πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια σε κωμική σειρά και πιο συγκεκριμένα στη σειρά “Άγιο είχαμε”. Ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον τρίτο κύκλο της σειράς “Αέρινες Σιωπές” τη σεζόν 2002-2003 ενώ τη σεζόν 2003-2004 έκανε κάποιες σύντομες εμφανίσεις στις σειρές “Η Νταντά”, “Επτά Θανάσιμες Πεθερές” και “Όλα στην ταράτσα”.

Τη σεζόν 2004-2005 πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του Βασίλη Θωμόπουλου “Τηλεμπόρα” ερμηνεύοντας το ρόλο του οικολόγου Μάρκου Σεβαστού που ζει ένα αταίριαστο έρωτα με την τηλεπαρουσιάστρια Λιάνα Δοξάκη που υποδύεται η Θεοφανία Παπαθωμά. Την επόμενη σεζόν παίζει στην κωμική σειρά “Πες μου ναι” μαζί με τους Αλέκο Συσσοβίτη και Κατερίνα Λέχου ενώ αναλαμβάνει και πάλι χρέη παρουσιαστή, παρουσιάζοντας την ψυχαγωγική μουσική εκπομπή “Έτσι είναι η ζωή” στο κανάλι 902 TV. Την ίδια περίοδο κάνει μία guest εμφάνιση σε δύο ιστορίες της σειράς Το Κόκκινο Δωμάτιο ενώ τη σεζόν 2008-2009 πρωταγωνιστεί στη μαύρη κωμωδία “Το $όι μου μέσα” που δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Το 2014 επιστρέφει μετά από τηλεοπτική αποχή 5 χρόνων κάνοντας μία guest εμφάνιση σε μία ιστορία της κωμικής σειράς του Λάκη Λαζόπουλου “Δια Ταύτα”. Από το 2017 μέχρι το 2019 έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή δραματική σειρά “Το Τατουάζ” επιστρέφοντας τηλεοπτικά σε σειρά μετά από περίπου 9 χρόνια. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 υποδύεται τον δημοσιογράφο Σίμο Καρατζά στην καθημερινή σειρά “8 Λέξεις” στον ΣΚΑΪ.

Θέατρο

Τη θεατρική σεζόν 1992-1993 έπαιξε μαζί με τους Μίμη Χρυσομάλλη, Χρύσα Ρώπα, Μαρία Καβογιάννη και άλλους στην παράσταση “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Το καλοκαίρι του 1994 έπαιξε στο θεατρικό έργο του Νίκου Φώσκολου “Πόρνες και Πόρνες” συμπρωταγωνιστώντας μαζί με τον Φαίδωνα Γεωργίτση. Ακολουθούν οι θεατρικές παραστάσεις “Άννα Καρένινα” την περίοδο 1994-1995, η επιθεώρηση του Χάρρυ Κλυνν “Καυκαλήθρες και τσιτσίραυλα” το καλοκαίρι του 1995, “Λεωφορείον ο Πόθος” και άλλες. Η τελευταία του μέχρι στιγμής θεατρική παρουσία έγινε την περίοδο 2009-2010 στο έργο “Τριαντάφυλλο στο στήθος” στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Κινηματογράφος

Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1989 στην κοινωνική ταινία της Λουκία Ρικάκη “Ταξίδι στην Αυστραλία”. Ακολουθεί η ταινία “Προς την ελευθερία” το 1996 ενώ το 1999 πρωταγωνιστεί στην αστυνομική ταινία του Γιάννη Παρασκευόπουλου “Νετρίνο” μαζί με την Τάνια Καψάλη και τον Δημήτρη Πιατά. Το 2011 επιστρέφει κινηματογραφικά με την συμμετοχή του στην ταινία “Without Borders”.

Πολιτική

  • Από το 2002 μέχρι το 2010 ανέλαβε χρέη δημοτικού συμβούλου ξεκινώντας την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε δήμαρχος του Δήμου Στυλίδας.
  • Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Τελεία με το οποίο στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έλαβε ποσοστό 1,8% σε πανελλαδικό επίπεδο.
  • Ακόμη την ίδια χρόνια επανεκλέχθηκε δήμαρχος του Δήμου Στυλίδας για μία ακόμη τετραετία.
  • Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, ήταν Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ήρθε δεύτερος σε ψήφους.
  • Από το 2019 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Απόστολος Γκλέτσος σχετικές ειδήσεις: