Πολιτική

Ράνια Σβίγκου: Εκβιαστική η κίνηση της Eldorado

Ράνια Σβίγκου: Εκβιαστική η κίνηση της Eldorado
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, χαρακτηρίζει εκβιαστική την κίνηση της Eldorado μετά την ανακοίνωσή της ότι φεύγει από την Ελλάδα.

Μιλώντας στο ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, η κα Ράνια Σβίγκου είπε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων» και χαρακτηρίζει εκβιαστική την κίνηση της Eldorado.

Ένα σχόλιό σας θέλουμε για το γεγονός ότι η El Dorado Gold, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποχωρεί από την Ελλάδα.

Παρακολούθησα και νωρίτερα τη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της εταιρείας και καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια εκβιαστική κίνηση που θα πέσει στο κενό. Κατ’ αρχήν δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε από την El Dorado για αυτήν την ανακοίνωση, μια μέρα δηλαδή μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Θεωρώ ότι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση και ενός επικοινωνιακού πολέμου, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό που από την αρχή είχαμε τονίσει ως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το αρμόδιο υπουργείο σε όλες τις φάσεις της λειτουργίας της επιχείρησης είναι ότι οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται το περιβάλλον κι ότι η επένδυση στις Σκουριές δεν αποτελεί εξαίρεση ως προς αυτόν τον κανόνα.. Ούτε μπανανία…

Το είπε και ο πρωθυπουργός…

Η Ελλάδα ούτε Μπανανία είναι, ούτε τριτοκοσμική χώρα όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν με εκβιαστικούς τρόπους να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, θέλοντας να κάνουν ενδεχομένως πλιάτσικο στον φυσικό πλούτο. Εμείς θέλουμε κανόνες για όλους και αυτοί να είναι σεβαστοί από όλους. Και γι αυτό προσωπικά θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις εκ μέρους των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται εντελώς με τις θέσεις της El Dorado και αδιαφορούν πλήρως για τους περιβαλλοντικούς όρους και τη νομοθεσία, παίρνοντας παίρνουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος και την πλευρά υπεράσπισης του περιβάλλοντος.

Εσείς θεωρείτε δηλαδή ότι η El Dorado Gold θα φύγει ή είναι τώρα, τραβάτε με κι ας κλαίω ή ελπίζει σε κάποια κυβερνητική αλλαγή;

Εγώ καταλαβαίνω ότι επιλέγει το δρόμο του επικοινωνιακού εκβιασμού. Αυτή είναι η δική μου άποψη…

Ότι θέλει δηλαδή να εκβιάσει την κυβέρνηση, για να σύρει την κυβέρνηση…

Προτιμά να πιέσει πολιτικά αντί να δεχτεί το δρόμο της διαιτησίας τον οποίον έχει προκρίνει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο και προβλέπεται βέβαια και από τη σύμβαση. Και ήταν κάτι που είχε ήδη ανακοινωθεί ότι θα ξεκίναγε τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments