Οικονομία

ΕΝΦΙΑ 2017: Έξαλλος με την εξαίρεση των χωραφιών ο Στράτος Παραδιάς

ΕΝΦΙΑ 2017: Έξαλλος με την εξαίρεση των χωραφιών ο Στράτος Παραδιάς
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς εμφανίζεται εκνευρισμένος με την εξαίρεση των χωραφιών από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Εκτός συστήματος Ενιαίου Φόρου Ακινήτων παραμένουν τα αγροτεμάχια. Μόνο που το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει η συζήτηση για την ένταξή τους στο σύστημα φορολογίας των ακινήτων. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς ζητά μεταξύ άλλων επιτακτικά την ένταξη των χωραφιών στον ΕΝΦΙΑ

Ελπίζει έτσι ότι η αστική περιουσία θα μπορέσει να απαλλαγεί αναλογικά με την εισφορά των χωραφιών στο σύστημα. Μιλά για ισότιμη αντιμετώπιση των φορολογούμενων, ανεξάρτητα από το που ζουν, μιλά για φοροδιαφυγή τεραστίων διαστάσεων αφού τουριστικά οικόπεδα «βαφτίστηκαν» αγροτεμάχια για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ.

«Δεν αντιλαμβάνονται γιατί ιδιοκτήτης 100 και πλέον στρεμμάτων αγροτικής γης πρέπει να πληρώνει έως και 10 φορές λιγότερα από τον ιδιοκτήτη μιας ξενοίκιαστης γκαρσονιέρας στην Αθήνα» αναρωτιέται ο κ. Παραδιάς, ανοίγοντας ουσιαστικά τον «ασκό του Αιόλου» για τους αγροτικούς πληθυσμούς της χώρας. 

Βάλλει ακόμη και κατά κάθε φοροαπαλλαγής θεωρώντας ότι ουσιαστικά επιβαρύνει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, που δεν εντάσσονται σε κάποιο ειδικό καθεστώς, όπως οι αγρότες και τα ιδρύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments