Ελλάδα

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Βαριά ονόματα της κρητικής παρανομίας οι εγκέφαλοι

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Βαριά ονόματα της κρητικής παρανομίας οι εγκέφαλοι
Στους 12 ανέρχεται ο μέχρι τώρα αριθμός των συλληφθέντων για την πολύκροτη απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ωστόσο, η αστυνομία αναζητά τους πυρήνες της υπόθεσης στα βαριά ονόματα της κρητικής παρανομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω απο την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη κρύβονται τα λεγόμενα βαριά ονόματα της κρητικής παρανομίας, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης όπλων και εκρηκτικών.

Η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο 4 -5 ονόματα από τους σκληρούς κακοποιούς. Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομα που κατάγονται από τις νότιες περιοχές της Κρήτης. Ωστόσο, η αστυνομία κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό ονόματα και επιμέρους λεπτομέριες για την δράση των υπόπτων.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, 12 είναι τα άτομα που εμπλέκοναι επίσημα με την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, είτε έμμεσα είτε με πιο άμεσο τρόπο ενώ οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι τα χαράματα της Δευτέρας έγινε μεταγωγή ατόμου από τη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την πΓΔΜ που εμπλέκεται άμεσα στην εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ομάδα των σκληρών κακοποιών δραστηριοποιείται στην περιοχή από τα Σφακιά έως την Ιεράπετρα, όπου κατά πληροφορίες διακινείται και ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. 

Τονίζεται δε ότι η πλειονότητα των συλληφθέντων ή προσαχθέντων κατάγεται από την περιοχή Λιβαδιών Μυλοποτάμου, γεγονός που ενισχύει τις εικασίες των αστυνομικών για άμεσες «επαφές» των προσαχθέντων με τον σκληρό πυρήνα της παράνομης δραστηριότητας στο νησί.

Ο μεσίτης, οι μαντράδες και η 16χρονη

Ένας από τα σημαίνοντα πρόσωπα της υπόθεσης είναι ο 45χρονος, μέλος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου που εμφανιζόταν συχνά στα τοπικά κανάλια του νησιού. Ο 45χρονος άνδρας που διαθέτει αγροτικές επιχειρήσεις πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και μάλιστα κατηγορήθηκε γιατί προσπάθησε να κάψει γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια περίπτωση πλειστηριασμού κατοικίας στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr μαζί με τον γνωστό Ρεθυμνιώτη στην απαγωγή του επιχειρηματία ήταν και ένας μεσίτης, ο οποίος μάλιστα ενέπλεξε και την κόρη του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεσίτης φέρεται να αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και βρισκόταν σε αδιέξοδο. 

Η 16χρονη κοπέλα είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Ο πατέρας της την είχε στείλει στο πρακτορείο του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου για να παραδώσει την επιστολή με προορισμό το ΚΤΕΛ Ηρακλείου και στη συνέχεια να φθάσει στα χέρια της οικογένειας του απαχθέντος. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, ο άνδρας περνούσε με την μηχανή του από το σχολείο και έπαιρνε την κόρη του και την έστελνε να εκτελέσει τις εντολές του.

Ωστόσο, ένα από τα κρίσιμα λάθη ήταν πως η κοπέλα -ως το άτομο που προμήθευε με καρτοκινητά τους απαγωγείς- πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, που είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.Στην ομάδα των απαγωγέων είναι και οι δύο ιδιοκτήτες της μάντρας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ήταν φυλακισμένος ο Λεμπιδάκης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Μαζί τους, ένας 59χρονος πρώην φυλακισμένος με δραστηριότητα και στην Αμερική καθώς και ένας Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη που γεννήθηκε στα Σκόπια ηλικίας 40 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments