Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού: Για τα μικρά κορίτσια που μεγαλώνουν σε έναν άδικο κόσμο

Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού: Για τα μικρά κορίτσια που μεγαλώνουν σε έναν άδικο κόσμο
Στις 11 Οκτωβρίου από το 2012, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στόχος της είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά κορίτσια στην καθημερινότητά τους και να κινητοποιήσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Στις 11 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Καλύτερες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης, πιο εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, προστασία των ανήλικων κοριτσιών από τη σεξουαλική παρενόχληση και ο τερματισμός των γάμων στην παιδική ηλικία είναι μερικοί από τους στόχους που έχουν τεθεί για να κάνουν τη ζωή των κοριτσιών ανά τον κόσμο καλύτερη.

Τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα για τα κορίτσια που ζουν εν μέσω κρίσεων. Γι’ αυτό τον λόγο, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού έχει τίτλο: «Ενδυναμώνοντας τα κορίτσια: Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις συγκρούσεις».

– Κάθε 5 λεπτά, ένα κορίτσι ανά τον κόσμο χάνει τη ζωή του ως αποτέλεσμα βίας.

– 1 στα 4 κορίτσια παντρεύεται ενώ είναι ακόμα παιδί.

– 71% των θυμάτων του trafficking είναι κορίτσια.

– 63% των κοριτσιών παγκοσμίως έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.

– 130 εκατομμύρια κορίτσια δεν πάνε σχολείο.

– Τα κορίτσια έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό HIV.

Η μέρα είναι αφιερωμένη, λοιπόν, στις μικρές αυτές πριγκίπισσες που ζουν σ’ έναν τόσο άδικο κόσμο. Εκτός από την ενημέρωση του κοινού, είναι μια ευκαιρία να τις «ακούσουμε» πραγματικά και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τις βοηθήσουμε…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments