Άκης Τσελέντης

Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης έχει σπουδάσει Φυσική στο ΕΚΠΑ, Ηλεκτρονικά στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και Γεωφυσική στο Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας.

Ο Άκης (Γεράσιμος-Παναγής) Τσελέντης έχει σπουδάσει Φυσική στο ΕΚΠΑ, Ηλεκτρονικά στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και Γεωφυσική στο Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας. Η καταγωγή του είναι από το Φισκάρδο Κεφαλονιάς. Είναι διδάκτορας Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μιου του Λονδίνου και έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Ινστιτούτο Σεισμών του Πανεπιστημίου του Τόκυο με το οποίο είχε μακροχρόνια συνεργασία. Ίδρυσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και διετέλεσε Καθηγητής Σεισμολογίας Γεωφυσικής.

Είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 7 βιβλία, ενώ κατέχει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

  • Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών επιτροπών και συλλόγων και επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού με μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος.
  • Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Άκης Τσελέντης σχετικές ειδήσεις: