Ελλάδα

Σεισμός Σάμος: Προειδοποίηση Τσελέντη – Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί

Σεισμός Σάμος: Προειδοποίηση Τσελέντη – Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί
Σεισμός Σάμος: Τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο θα ακολουθήσουν μετασεισμοί προειδοποιεί ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης εκτιμά ότι τον κύριο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ αναμένεται να ακολουθήσει πλούσια και ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο σεισμός προήλθε από γνωστό ρήγμα και είχε μικρό εστιακό βάθος.

Ο κ. Τσελέντης προειδοποίησε ότι αναμένουν αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παλιά κτίρια για να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί ατόμων σε έναν νέο μετασεισμό. Ο καθηγητής επισήμανε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει φοβερές είναι οι καταστροφές από τον σεισμό στη Σμύρνη στην Τουρκία.

Φωτογραφία από τη Σμύρνη με κατεδαφισμένο κτίριο

Για τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση μίλησε και ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε για την πιθανότητα μικρού τσουνάμι. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το επίκεντρό του ήταν στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Υπάρχει ένα υποθαλάσσιο ρήγμα. Κάθε σεισμική δόνηση μας βάζει σε σκέψεις. Ως φαινόμενο, εκ των πραγμάτων μας ανησυχεί» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής για υψηλό κυματισμό, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η παραμονή κοντά σε παράκτιες περιοχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές στο νησί της Σάμου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το βήμα της Βουλής μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε: «Ας ευχηθούμε να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η πρώτη ενημέρωση που έχω από την κυβέρνηση είναι πως υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια».

Δείτε το μήνυμα του 112

Να θυμίσουμε ότι ο σεισμός είχε ένταση 6,7 Ρίχτερ και έγινε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι. Στη Σάμο μεταβαίνει εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε το νησί και προκάλεσε ζημιές. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες, για τουλάχιστον 4 τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments