Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση μέσα από την σειρά ”Η συκοφαντία του αίματος”. Ακολούθησαν guest εμφανίσεις στις πετυχημένες σειρές Άκρως Οικογενειακόν, Κόκκινος Κύκλος, Το Κόκκινο Δωμάτιο και Επτά Θανάσιμες Πεθερές. Έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις σειρές Λούφα και παραλλαγή και Βέρα στο δεξί.

Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε μέσα από την σειρά Έχω ένα μυστικό στον ρόλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ακολούθησαν οι πετυχημένες σειρές Η Ζωή της Άλλης και Κλεμμένα Όνειρα. Ένας από του πιο γνωστούς του ρόλους είναι αυτός του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου στην σειρά Το σόι σου, ένας ρόλος που τον καθιέρωσε και αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό.

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο μέσα από την ταινία ”Η διακριτική γοητεία των αρσενικών”. Συμμετείχε στην δημοφιλή ταινία ”Μόλις Χώρισα”, που ήταν και η πιο γνωστή του ταινία. Το 2017 επέστρεψε στον κινηματογράφο για την ταινία ”Ο θησαυρός”, ενώ έχει παίξει και σε 3 τηλεταινίες. Το 2019 υποδύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στην ταινία “Ενήλικοι στην αίθουσα“.

  • Στο θέατρο ο ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του μέσα από το μιούζικαλ Grease.
  • Από μικρή ηλικία άρχισε να ερμηνεύει ρόλους αρχαίας τραγωδίας στην Επίδαυρο.
  • Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές και έχει συνεργαστεί από την αρχή της θεατρικής του καριέρας με σπουδαίους ηθοποιούς.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης σχετικές ειδήσεις: