Αλέξης Πατέλης

Αλέξης Πατέλης
Ο Αλέξης Πατέλης είναι οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Πατέλης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke. Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τελευταία 27 χρόνια εργάζεται ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Ο κ. Πατέλης συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής και θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

 • Έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι γκέι.
 • Έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με κάποιες δηλώσεις του.
 • Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όταν δήλωσε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε τα χρήματα από τους νέους και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους».

Αλέξης Πατέλης σχετικές ειδήσεις:

 • Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft

  Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft

  Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Microsoft και τον Πρωθυπουργό και προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος datacenter στη χώρα μας (data center region), βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων και την καθιστά πόλο έλξης σημαντικών τεχνολογικών επενδύσεων. Τα data centers είναι οι εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύεται τεράστιος όγκος δεδομένων και υποστηρίζουν την τεχνολογία του cloud, αυτό που στα ελληνικά έχει μεταφραστεί υπολογιστικό νέφος.

  Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft
 • ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προβλέπει σύγκρουση στα εργασιακά – Βγάζει μπροστά Αχτσιόγλου και Ηλιόπουλο

  Ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει σύγκρουση στα εργασιακά - Βγάζει μπροστά Αχτσιόγλου και Ηλιόπουλο

  ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει σύγκρουση με την κυβέρνηση με αφορμή τα εργασιακά και αναμένεται να βγάλει μπροστά την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προβλέπει σύγκρουση στα εργασιακά – Βγάζει μπροστά Αχτσιόγλου και Ηλιόπουλο
 • Αλέξης Πατέλης: Οι αντιδράσεις μετά τη γενναία συνέντευξή του για τον σύζυγό του και την ομοφυλοφιλία

  Αλέξης Πατέλης: Οι αντιδράσεις μετά την ειλικρινή και γενναία συνέντευξή του για την ομοφυλοφιλία και τη διαφορετικότητα

  Αλέξης Πατέλης: Η συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν αρκετή για να προκαλέσει συζήτηση στα social media και να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φανερώνοντας πως τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

  Αλέξης Πατέλης: Οι αντιδράσεις μετά τη γενναία συνέντευξή του για τον σύζυγό του και την ομοφυλοφιλία