Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προβλέπει σύγκρουση στα εργασιακά – Βγάζει μπροστά Αχτσιόγλου και Ηλιόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προβλέπει σύγκρουση στα εργασιακά – Βγάζει μπροστά Αχτσιόγλου και Ηλιόπουλο
ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει σύγκρουση με την κυβέρνηση με αφορμή τα εργασιακά και αναμένεται να βγάλει μπροστά την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο και στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια υγειονομική, αλλά και οικονομική κρίση. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτό που έρχεται. Συγκεκριμένα καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θυσίασε την οικονομία για τη δημόσια υγεία και στη συνέχεια έκανε ακριβώς το αντίθετο ανοίγοντας τα σύνορα χωρίς πλάνο. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή και η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, ενώ τα κρούσματα είναι σταθερά υψηλά. Την ίδια στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι με υπόγειο τρόπο η κυβέρνηση ετοιμάζει να εφαρμώσει σκληρές τακτικές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις ήρθε η τοποθέτηση του Κώστα Κυρανάκη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι “πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουν στο Internet να δουν τι υπάρχει από προγράμματα”. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι υπάρχουν νέοι που επιλέγουν να πηγαίνουν στα πολιτικά γραφεία ζητώντας δουλειά, χωρίς να κάθονται να φτιάξουν ένα σωστό βιογραφικό.

Η αντίδραση του Τσίπρα

Η τοποθέτηση Κυρανάκη έφερε πάντως την οργισμένη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έγραψε στο facebook: «Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας. Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων. Σήμερα (σ.σ. χθες) ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, είναι η αιτία. Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις. Αν είσαι άνεργος φταις. Αν είσαι μαθήτρια φταις. Αν είσαι εργαζόμενη φταις. Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις. Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού».

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού όμως δεν μένει μόνο σε ένα ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να “βγάλει μπροστά” τα στελέχη του που είναι ειδικότητά τους τα εργασιακά. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σύγκρουση με την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα και θέλουν να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Σε αυτό το πλαίσιο στην πρώτη γραμμή από την πλευρά τη αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν η Έφη Αχτσιόγλου αλλά και ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεανώ Φωτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments