Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς
Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς είναι Βόσνιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως μέσος.

Ο Άνελ Σαμπανάτζοβιτς γεννήθηκε στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μάιο του 1999 και είναι γιος του σπουδαίου Βόσνιου άσου της ΑΕΚ τη δεκαετία του ’90, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Αγωνίζεται στη θέση του ανασταλτικού μέσου, είναι διεθνής με την Εθνική Βοσνίας Κ21, έχει εμπειρία από το Europa League και η Ένωση απέκτησε τα δικαιώματά του από την Ζελέζνιτσαρ τον Ιανουάριο του 2019, αφήνοντας τον όμως ως δανεικό στην πρώτη ομάδα του έως το καλοκαίρι, όταν και εντάχθηκε επισήμως στο ρόστερ των 12 φορές πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Σαμπανάτζοβιτς αναδείχθηκε από τις ακαδημίες νέων της Ζελιέζνιτσαρ Σαράγεβο. Στις 26 Οκτωβρίου 2016, σκόραρε στο επαγγελματικό του ντεμπούτο σε έναν αγώνα κυπέλλου εναντίον της Γκόραζντε. Στις 24 Ιουλίου 2017, έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, σε μια εκτός έδρας νίκη επί της ΓΚΟΣΚ Γκάμπελα. Κέρδισε το πρώτο του τρόπαιο με τον σύλλογο στις 9 Μαΐου 2018, καθώς η Ζελιέζνιτσαρ νίκησε την Κρούπα στον τελικό του Κυπέλλου.

  • Ο πατέρας του, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, είναι πρώην ποδοσφαιριστής, διεθνής με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας.
  • Ο Ανέλ κατέχει επίσης της αμερικανική υπηκοότητα, καθώς γεννήθηκε στις Η.Π.Α. την εποχή που ο πατέρας του αγωνιζόταν στους Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς σχετικές ειδήσεις: