Αριάνα Γκράντε

Αριάνα Γκράντε
Η Αριάνα Γκράντε Μπουτέρα είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός το 2008 μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ 13. Τηλεοπτικά έγινε γνωστή από τη νεανική σειρά Victorious (η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Nickelodeon) και μέσω αυτής, έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Κατ Βαλεντάιν, έναν ρόλο που επανέλαβε στη σειρά Sam & Cat. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε με το σάουντρακ του Victorious (2010), μαζί με το υπόλοιπο καστ της σειράς. Υπέγραψε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Republic Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, Yours Truly το 2013, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 στο Billboard 200 των ΗΠΑ. Το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, “The Way”, έκανε ντεμπούτο στις πρώτες 10 θέσεις του Billboard Hot 100 με τους κριτικούς να τη συγκρίνουν με τη Mαράια Κάρεϊ.

Το δεύτερο της άλμπουμ, “My Everything” (2014), έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Billboard 200 καθώς και σε πολλές άλλες χώρες. Με τα τραγούδια “Problem”, “Break Free”, “Bang Bang” και “Love Me Harder” έμεινε 34 συνεχόμενες εβδομάδες στις πρώτες 10 θέσεις του Billboard Hot 100 και είχε τα περισσότερα σινγκλ στις πρώτες 10 θέσεις από κάθε άλλον καλλιτέχνη το 2014. Το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, “Problem”, έσπασε και κατέχει επί 2 χρόνια το ρεκόρ του τραγουδιού που έχει πάει πιο γρήγορα νούμερο 1 στα iTunes καθώς και της νεότερης καλλιτέχνης που να το κατείχε ποτέ.

Το 2015 για να προωθήσει το My Everything ξεκίνησε τη δεύτερη συνολικά περιοδεία της και την πρώτη παγκόσμια της ονόματι “The Honeymoon Tour” και συμμετείχε με μικρό ρόλο στην κωμωδία-θρίλερ σειρά του FOX, “Scream Queens”. Επίσης κυκλοφόρησε το σινγκλ “Focus”, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 7 του Billboard Hot 100 ως το πρώτο σινγκλ για το τρίτο άλμπουμ της που θα ονομάζονταν ”Moonlight”, η Γκράντε όμως αργότερα αποφάσισε να αλλάξει τον τίτλο σε Dangerous Woman όπως και την αφαίρεση και πρόσθεση τραγουδιών απ’το αρχικό σχέδιο του άλμπουμ. Τα Χριστούγεννα του 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο χριστουγεννιάτικο EP της με τίτλο ”Christmas and Chill”.

Το 2016 κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ, Dangerous Woman, που έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 2 του Billboard 200. Το ομότιτλο πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 7 στο Billboard Hot 100 κάνοντας την, έτσι, τη μόνη καλλιτέχνη στην ιστορία αυτού του τσαρτ που να έχει τα πρώτα σινγκλ των τριών πρώτων άλμπουμ της που να κάνουν ντεμπούτο στις κορυφαίες 10 θέσεις αυτού του τσαρτ.

Στις 22 Μαΐου 2017 στη συναυλία της, στο Μάντσεστερ εκδηλώθηκε βομβιστική επίθεση σκοτώνοντας 23 πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 512. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Λίγο καιρό αργότερα η Γκράντε επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να διοργανώσει μια φιλανθρωπική συναυλία για τα θύματα της επίθεσης.

Στις 17 Αυγούστου 2018 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο Sweetener. Το άλμπουμ Sweetener έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 στο Billboard 200 Με διάφορα τραγούδια του άλμπουμ να καταφέρνουν να μπουν στο Billboard 100, όπως και τα επιτυχημένα σινγκλς ”God is a Woman”, ”No Tears Left to Cry” και ”Breathin”. Το άλμπουμ έκανε ντεμπούτο επίσης στην κορυφή του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Ιταλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Σουηδίας.

Το Sweetener κατέρριψε επιπλέον το ρεκόρ για το ποπ άλμπουμ από γυναίκα με τα περισσότερα streams μέσα σε μία εβδομάδα, μετρώντας 126,7 εκατομμύρια ακροάσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες. Σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη εβδομάδα πωλήσεων για το 2018 στην αμερικανική αγορά, όσον αφορά τα άλμπουμ από γυναίκες. Το 2018 ονομάστηκε ”Γυναίκα της Χρονιάς” απ’την Billboard.

Στις 8 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το πέμπτο άλμπουμ της, μόλις έξι μήνες μετά απ’την κυκλοφορία του Sweetener, με τίτλο Thank U, Next, το οποίο έσπασε ένα ρεκόρ 5 λεπτά μετά την κυκλοφορία του, κάνοντας το έτσι το πιο γρήγορο άλμπουμ που έφτασε την πρώτη θέση στα iTunes σε διάστημα μόνο πέντε λεπτών. Το άλμπουμ περιείχε σινγκλ τα οποία γνώρισαν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως όπως το ομότιτλο τραγούδι Thank U, Next, το 7 Rings και το τρίτο σινγκλ που κυκλοφόρησε μαζί με το άλμπουμ Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored, το άλμπουμ είχε ως σινγκλ προώθησης το Imagine.

  • Τα συγκεκριμένα τραγούδια έφτασαν την 1η, την 2η και την 3η θέση στο Billboard Hot 100 και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα που το κατάφερε και παγκοσμίως η δεύτερη μετά τους The Beatles το 1964.
  • Το σινγκλ ”Monopoly” κυκλοφόρησε στις 1 Απριλίου, 2019, σε συνεργασία με τη Βικτόρια Μονέτ, η οποία είναι φίλη της Γκράντε, το τραγούδι έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση μόνο στις ελληνικές κατατάξεις.

Αριάνα Γκράντε σχετικές ειδήσεις: