Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Δημήτρης Ελευθερόπουλος
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και προπονητής.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο. Όταν ήταν επτά ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες του Αργοναύτη και στη συνέχεια σε αυτές του Ολυμπιακού.Τη σεζόν 1994-95 έγινε μέλος της πρώτης ομάδας των Πειραιωτών, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια συμμετοχή. Την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Προοδευτική για να πάρει παιχνίδια.

Στην ομάδα του Κορυδαλού ήταν βασικό στέλεχος στην Β΄Εθνική με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για την επιστροφή του στο λιμάνι.  Έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 29 Σεπτεμβρίου 1996 στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλής Θεσσαλονίκης (0-1). Ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999. Στις 23/10/2001 η απόκρουσή του σε εκτέλεση πέναλτι του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ σε αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, έμεινε στην ιστορία, αφού ήταν το μοναδικό αποτυχημένο που είχε εκείνη τη χρονιά ο Ολλανδός διεθνής παίκτης.

Το 2003 έχασε τη θέση του στον Ολυμπιακό και ταυτοχρόνως έπαυσε να υπολογίζεται και για την εθνική ομάδα, χάνοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004 στην Πορτογαλία. Τον Ιανουάριο του 2004 είχε έρθει η ώρα να κλείσει ο κύκλος του στον Ολυμπιακό. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μεσίνα με την οποία κατέγραψε μόλις 14 συμμετοχές.

Μίλαν Ρόμα και επιστροφή στην Ελλάδα

Σε μια κίνηση που ξάφνιασε πολλούς, η Μίλαν προχώρησε στην απόκτηση του Έλληνα γκολκίπερ. Ωστόσο μετά τα φιλικά προετοιμασίας οι άνθρωποι της ομάδας τον παραχώρησαν με τη μορφή δανεισμού στην Ρόμα. Στην αιώνια πόλη αγωνίστηκε μόνο σε κάποια παιχνίδια Κυπέλλου, αλλά σε κανένα ματς πρωταθλήματος. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή σε Άσκολι και Σιένα, αλλά ποτέ δεν έγινε βασικός.

Το 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πας Γιάννινα. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα του Ηρακλή, ενώ το 2011 κρέμασε τα γάντια του σαν παίκτης του Πανιωνίου.

Σαν παίκτης κατέκτησε αρκετούς τίτλους. Όλους με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πανηγύρισε:

  • Επτά πρωταθλήματα
  • Ένα Κύπελλο

Ο προπονητής Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως προπονητής την περίοδο 2012-13 στον Πανιώνιο, ενώ την επόμενη χρονιά (2013-14) βρέθηκε στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας. Τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας ως άμεσο συνεργάτη του τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Πειραιά και τις εθνικές ομάδες, Στέλιο Βενετίδη, θέση από την οποία αποχώρησε τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από τον Πανθρακικό έχοντας ξανά ως άμεσο συνεργάτη τον Στέλιο Βενετίδη, αποχώρησε όμως τον Ιανουάριο του 2016,για να αναλάβει τη Βέροια. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης, θέση από την οποία αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017.

Το καλοκαίρι του 2017 ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας του με την Κέρκυρα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του συλλόγου για την περίοδο 2017-18, αποχώρησε όμως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής. Στις 14 Νοεμβρίου του 2018 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, θέση από την οποία αποχώρησε στις 16 Δεκεμβρίου του 2018.

Δημήτρης Ελευθερόπουλος σχετικές ειδήσεις: