Ερυθρός Αστέρας

Ερυθρός Αστέρας
O Ερυθρός Αστέρας είναι αθλητικός σύλλογος της Σερβίας που εδρεύει στο Βελιγράδι.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει για χρώματα του το κόκκινο και το άσπρο. Έχει 37 τμήματα σε 27 διαφορετικά αθλήματα.Ο αθλητικός σύλλογος του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου έχει κατακτήσει εκατοντάδες τίτλους, μεταξύ των οποίων:

  • 3 διεθνή
  •  8 ευρωπαϊκά τρόπαια.
  • Οι αθλητές του Ερυθρού Αστέρα έχουν κερδίσει 42 ολυμπιακά μετάλλια, μεταξύ των οποίων 8 χρυσά, 23 ασημένια και 11 χάλκινα.

Ο Ερυθρός Αστέρας βάση τίτλων αποτελεί τον πιο επιτυχημένο αθλητικό σύλλογο στη Σερβία και έναν εκ των τεσσάρων πιο επιτυχημένων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε στις 4 Μαρτίου 1945 από το τότε καθεστώς της χώρας, στη θέση της ομάδας ΣΚ Γιουγκοσλάβια που διαλύθηκε.

Το 1991 η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας στον τελικό που έγινε στο Μπάρι της Ιταλίας, την γαλλική Μαρσέιγ. Οι οπαδοί του έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς του Ολυμπιακού Πειραιώς. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του 2008, O Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου είναι η πιο δημοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα στη Σερβία, με σχεδόν το 38,2% του πληθυσμού να την υποστηρίζουν.Έχει πολλούς υποστηρικτές σε όλες τις άλλες πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες καθώς και στη σερβική διασπορά.

Το αντίπαλο δέος είναι η Παρτιζάν. Οι αγώνες πρωταθλήματος -και άλλων διοργανώσεων- μεταξύ των δύο ομάδων είναι γνωστοί ως το “Αιώνιο ντέρμπι”. Τον Σεπτέμβριο του 2009, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail κατέταξε το ντέρμπι Ερυθρού Αστέρα – Παρτιζάν στην τέταρτη θέση μεταξύ των 10 μεγαλύτερων όλων των εποχών.

Έμβλημα και χρώματα

Ο Ερυθρός Αστέρας σχηματίστηκε από τα ερείπια της Γιουγκοσλαβίας και της δόθηκε κόκκινο και λευκό χρώμα. Η κύρια εμφάνιση του Ερυθρού Αστέρα είναι η φανέλα με κόκκινες και λευκές κάθετες ρίγες, κόκκινο ή λευκό κοντό παντελόνι και κάλτσες. χρησιμοποιείται μερικές φορές ο σύλλογος επίσης ένα all-κόκκινο το ένα δίπλα στο ολόλευκη ένα. Ο σύλλογος χρησιμοποιεί κατά καιρούς κατακόκκινες ή ολόλευκες εμφανίσεις.

Το έμβλημα του συλλόγου έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Σύγχρονο έμβλημα της ομάδας αποτελεί ένας θυρεός ο οποίος εμπεριέχει ένα κόκκινο πεντάκτινο αστέρι σε κόκκινο και λευκό φόντο. Επιπλέον το θυρεός πλαισιώνεται με χρυσό χρώμα. Υπάρχουν δύο χρυσά αστέρια στην κορυφή του εμβλήματος τους, τα οποία συμβολίζουν τους είκοσι τίτλους που έχει κατακτήσει.

Ερυθρός Αστέρας σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΠΟ 28