ΕΥΔΑΠ

ΕΥΔΑΠ
Η Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης A.E. (ΕΥΔΑΠ), είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην αγορά του νερού.

Η ΕΥΔΑΠ ιδρύθηκε το 1980 με το Νόμο 1068/1980 “περί συστάσεως ενιαίου φορέως Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως Πρωτευούσης”, μετά από τη συγχώνευση της Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρείας Υδάτων των Πόλεων Αθηνών – Πειραιώς και περιχώρων (Ε.Ε.Υ.) και του Οργανισμού Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (Ο.Α.Π.). Στη σημερινή νομική της μορφή περιήλθε το 1999, όταν τα κυριότερα πάγια της εταιρείας, δηλαδή τα φράγματα, οι ταμιευτήρες, τα εξωτερικά υδραγωγεία και τα αντλιοστάσια, απορροφήθηκαν από την Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ ΝΠΔΔ, παραμένοντας στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Τον Ιανουάριο του 2000, η ΕΥΔΑΠ εισήχθη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει την πλειοψηφία της εταιρείας. Από την 22/02/2018 το 49,96% πέρασε στο Δημόσιο και το 11,37% παρέμεινε στο ΤΑΙΠΕΔ. Το Δημόσιο συνεχίζει να ελέγχει το 61,33%.

Οι σκοποί της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ είναι οι εξής:

 • Παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.
 • Μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία, εκμετάλλευση, διαχείριση, συντήρηση, επέκταση και ανανέωση συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης
 • Άντληση, αφαλάτωση, επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά και διανομή πάσης φύσεως υδάτων με στόχο την υλοποίηση των προαναφερομένων σκοπών της ΕΥΔΑΠ.
 • Έργα και διαδικασίες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας, καθώς και διαχείριση και διάθεση των προϊόντων της επεξεργασίας των λυμάτων.

Η περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ είναι η μείζων περιοχή της Αττικής. Όμως η ΕΥΔΑΠ έχει τη δυνατότητα να παρέχει όλο το εύρος των υπηρεσιών της και εκτός περιοχής αρμοδιότητάς της μέσω θυγατρικών Εταιριών και μέσω σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τους ΟΤΑ.

ΕΥΔΑΠ σχετικές ειδήσεις:

 • ΑΣΕΠ αιτήσεις: Πάνω από 600 θέσεις σε Δημόσιο, φορείς και οργανισμούς

  ΑΣΕΠ αιτήσεις: Πάνω από 600 θέσεις σε Δημόσιο, φορείς και οργανισμούς

  ΑΣΕΠ αιτήσεις: Έχουν ανοίξει κοντά στις 700 θέσεις εργασίας που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού σε Δημόσιο, φορείς και οργανισμούς.

  ΑΣΕΠ αιτήσεις: Πάνω από 600 θέσεις σε Δημόσιο, φορείς και οργανισμούς
 • Κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στο Πόρτο Ράφτη – Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

  Κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στο Πόρτο Ράφτη - Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

  Πόρτο Ράφτη: Αντιδρούν οι κάτοικοι στα σχέδια επεξεργασίας λυμάτων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

  Κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στο Πόρτο Ράφτη – Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων
 • ΕΥΔΑΠ προσλήψεις: 220 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ

  ΕΥΔΑΠ προσλήψεις: 220 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ

  ΕΥΔΑΠ προσλήψεις: O αιτών φέρει την ευθύνη για την ορθή συμπλήρωση της αιτήσεως και την ευκρίνεια των δικαιολογητικών που θα αποστείλει ηλεκτρονικά.

  ΕΥΔΑΠ προσλήψεις: 220 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ
 • ΑΣΕΠ προσλήψεις: Αυτές οι προκηρύξεις για μόνιμους είναι προ των πυλών για αιτήσεις

  Αυτές οι προκηρύξεις για μόνιμους είναι προ των πυλών για αιτήσεις

  ΑΣΕΠ προσλήψεις: Εγγραφο του ΑΣΕΠ, αποκαλύπτει σε τι στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις. Μεταξύ αλλων ξεχωρίζει η επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας για την πλήρωση 1209 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας.

  ΑΣΕΠ προσλήψεις: Αυτές οι προκηρύξεις για μόνιμους είναι προ των πυλών για αιτήσεις
 • Καταιγίδα στον ορίζοντα

  Καταιγίδα στον ορίζοντα

  Ο Γιάννης Αντύπας στο νέο blog στο pagenews.gr τονίζει ότι τα δύσκολα της κρίσης είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Ευθύνη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις «που θα βγάλουν για πάντα την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο των δομικών αδυναμιών της» για να ζούμε με αυτά που έχουμε και να μην δανειζόμαστε από τις επόμενες γενιές.

  Γιάννης Αντύπας
 • Γιάννης Αντύπας
 • Καταιγίδα στον ορίζοντα
 • ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Οδηγίες για τους Αναπληρωτές Δασκάλους

  ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Οδηγίες για τους Αναπληρωτές Δασκάλους

  ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για το επίδομα των αναπληρωτών ανήρτησε η σελίδα «Αναπληρωτές Δάσκαλοι».

  ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Οδηγίες για τους Αναπληρωτές Δασκάλους
 • Αλέξης Τσίπρας ΕΥΔΑΠ: Το νερό δεν πωλείται

  Αλέξης Τσίπρας: Το νερό δεν πωλείται

  Αλέξης Τσίπρας ΕΥΔΑΠ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα κατά οποιασδήποτε σκέψης για ιδιοτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

  Αλέξης Τσίπρας ΕΥΔΑΠ: Το νερό δεν πωλείται
 • Κώστας Καραμανλής: «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας αλλά ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες»

  Κώστας Καραμανλής: «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας αλλά ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες»

  Κώστας Καραμανλής: Στη «συνταγή» που ακολούθησε η κυβέρνηση και έκανε την Ελλάδα διεθνές παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

  Κώστας Καραμανλής: «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας αλλά ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες»