Οικονομία

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Οδηγίες για τους Αναπληρωτές Δασκάλους

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Οδηγίες για τους Αναπληρωτές Δασκάλους
ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για το επίδομα των αναπληρωτών ανήρτησε η σελίδα «Αναπληρωτές Δάσκαλοι».

Όσοι έχουν κάνει εγγραφή στον ΟΑΕΔ και πληρούν τις προϋποθέσεις για τακτική επιδότηση ανεργίας μπορούν να κάνουν την αίτηση εφόσον έχουν λάβει από τη Διεύθυνση όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά απόλυσης.

Στις 30 Ιουνίου έληξαν οι συμβάσεις

Στις 30 Ιουνίου έληξαν οι συμβάσεις των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, με τους εκπαιδευτικούς να δικαιούνται να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας και να λάβουν το αντίστοιχο επίδομα. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επιδείξουν προσοχή στις περιπτώσεις που οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά το πρώτο 7ημερο μετά την απόλυση, καθώς επιδοτούνται από την 7η ημέρα.

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να επισυναφθούν στην αίτηση

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνες που υποβάλλονται σε μεταγενέστερο διάστημα και επιδοτούνται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Έτσι, αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για το επίδομα των αναπληρωτών ανήρτησε η σελίδα «Αναπληρωτές Δάσκαλοι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να επισυναφθούν σκαναρισμένα με την αίτηση είναι:

  • το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης και φαίνονται τα ένσημα του τελευταίου τριμήνου πριν από την λήξη της σύμβασης εργασίας,
  • το οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον έχει προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά του, προκειμένου να του δοθεί η σχετική προσαύξηση. Σε περίπτωση που τα παιδιά είναι ασφαλισμένα στον άλλο γονέα, βεβαίωση από τον ασφαλιστικό του φορέα ότι είναι ασφαλισμένα σε αυτόν,
  • το πλέον πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας 2018 ή 2019,
  • την αστυνομική ταυτότητα,
  • το αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (πχ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) και
  • έναν λογαριασμό Τράπεζας (IBAN) στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος.

Τι ισχύει για το «Έντυπο Ε7: Βεβαίωση − Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου»;

Αναφορικά με το «Έντυπο Ε7: Βεβαίωση − Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου», θα το αναζητήσει αυτεπάγγελτα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού οπότε δεν χρειάζεται να επισυναφθεί αλλά όποιος θέλει, μπορεί και να το βάλει. Να σημειωθεί πως κάποιοι ΟΑΕΔμ σύμφωνα με το alfavita, ζητούν και βεβαίωση ασφαλιστικής ικανότητας ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν επιπλέον υπεύθυνη δήλωση για τη γνησιότητα των στοιχείων και εγγράφων που κατατίθενται από τον άνεργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments