Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Αισιόδοξος ο υπουργός Υγείας – Βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ

Ιταλία κορωνοϊός: Αισιόδοξος ο υπουργός Υγείας – Βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ
Ιταλία κορωνοϊός: Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση, με την οποία παρατείνεται η ισχύς του τοπικού lockown μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας.

Μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω των κρουσμάτων από κορωνοϊό, επιχείρησε να στείλει ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση, με την οποία παρατείνεται η ισχύς του τοπικού lockown μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για τη Λομβαρδία, με κύρια πόλη το Μιλάνο, για το Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο, για την περιοχή Βάλε Ντ’ Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία και την Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας.

Και αν ο αριθμός των κρουσμάτων και οι υπόλοιπες επιδημιολογικές παράμετροι συνεχίσουν να παρουσιάζουν βελτίωση, από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου μπορεί να αποφασιστεί, στις παραπάνω περιοχές, σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Αρχίσαμε να βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε και πρόσθεσε ότι «χάρη στα περιοριστικά μέτρα και στις θυσίες των πολιτών, ο δείκτης μετάδοσης του ιού άρχισε να μειώνεται». «Ελπίζουμε η μείωση αυτή να συνεχιστεί, ώστε να υπάρξουν θετικές συνέπειες και σε ό,τι αφορά την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments