Γιώργος Καμίνης

Γιώργος Καμίνης
Ο Γεώργιος Καμίνης είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής και επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιουλίου 1954 και κατάγεται από τη Χίο και τα Ψαρά. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς (Paris II) και το 1989 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννης (Paris I). Το 1990 εξελέγη λέκτορας Συνταγματικού δικαίου στη Νομική σχολή Αθηνών και το 1998 επίκουρος καθηγητής. Από τον Φεβρουάριο του 2011 αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

  • Τον Μάιο του 2003 εξελέγη ομόφωνα Συνήγορος του Πολίτη από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής. Η θητεία του ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, ώσπου παραιτήθηκε το 2010.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, ύστερα από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στήριξη προσέφεραν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Πορτοκαλί (Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία).
  • Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων κι επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014 συγκεντρώνοντας, στον δεύτερο γύρο, το 51,42% των ψήφων.
  • Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το Κίνημα Αλλαγής.

Γιώργος Καμίνης σχετικές ειδήσεις: