Πολιτική

Φώφη Γεννηματά Κρήτη: Απαραίτητο ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία

Φώφη Γεννηματά Κρήτη: Απαραίτητο ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία
Φώφη Γεννηματά Κρήτη: Επεσήμανε πως είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων με χρηματοδότηση από την πολιτεία και υλοποίηση από την Περιφέρεια, με έμφαση στην περιοχή του  νέου αεροδρομίου και τον Βόρειο οδικό άξονα. 

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφη Γεννηματά,  με τον περιφερειάρχη της Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη  και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, βρέθηκαν οι σοβαρές καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία εκεί.

Μετά τη τηλεδιάσκεψη, η κα Γεννηματά εξέφρασε πως χρειάζεται, χωρίς καθυστέρηση, να υλοποιηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών. «Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την στήριξη των πληγέντων, τις αποζημιώσεις λόγω καταστροφών, αλλά και τη θωράκιση των περιοχών με τις κατάλληλες υποδομές», ανέφερε.

Και επεσήμανε πως είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων με χρηματοδότηση από την πολιτεία και υλοποίηση από την Περιφέρεια, με έμφαση στην περιοχή του  νέου αεροδρομίου και τον Βόρειο οδικό άξονα.

Τι προτείνει το Κίνημα Αλλαγής για τις καταστροφές από τον Ιανό;

Επίσης, η κα Γεννηματά κάλεσε τη Κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία που θα καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής, τη Τρίτη,  για την υπαγωγή και της Κρήτης στις ταχείες διαδικασίες εφαρμογή των μέτρων που νομοθετήθηκαν για τις καταστροφές από τον Ιανό(Ν.4728/2020). Ειδικότερα το Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

  • Την αύξηση της χρηματοδότησης που δόθηκε στην Περιφέρεια και στους Δήμους που επλήγησαν, για την αποκατάσταση των υποδομών. Τα ως τώρα ποσά είναι ανεπαρκή.
  • Την άμεση ενίσχυση των πληγέντων με 5000 ευρώ για τους κατοίκους και 8000 ευρώ για καταστήματα και εγκαταστάσεις
  • Την εξατομικευμένη καταγραφή των ζημιών στην αγροτική παραγωγή, στο ζωικό κεφάλαιο, στις επιχειρήσεις, στις οικοσκευές. Ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές αποζημιώσεις. Ιδιαίτερα όταν οι κάτοικοι  ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις λόγω των περσινών καταστροφών.
  • Την αναστολή των πάσης φύσεων φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών υποχρεώσεων των πληγέντων.

Να αναφέρουμε πως στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι:  Σταύρος Αρναουτάκης – περιφερειάρχης Κρήτης, Γιάννης Κουράκης – πρόεδρος Π.Ε.Δ Κρήτης, Γιάννης Γουλιελμάκης – αντιπεριφερειάρχης Λασιθiου, Νίκος Συριγωνάκης – αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Μαρία Λιονή – αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Γιάννης Στεφανάκης  – δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Σέγγος – Δήμαρχος Χερσονήσου Ηρακλείου, Μενέλαος Μποκέας – δήμαρχος Μαλεβιζίου Ηρακλείου, Μανώλης Φραγκάκης – δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, Γιώργος Μαρινάκης – δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτριος Κόκκινος – δήμαρχος Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, Γιάννης Ταταράκης – δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, Παντελής Μουρτζανός – δήμαρχος Αμαρίου Ρεθύμνου, Γιώργος Ταβερναράκης – αντιπρόεδρος ΤΕΕ Αν. Κρήτης, Αντώνης Ζαχαριουδάκης – γραμματέας Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, Μιχάλης Σαρρής – γραμματέας Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου, Γιώργος Μπελούκας- γραμματέας Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Καμίνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments