Γιώργος Τράγκας

Γιώργος Τράγκας
Ο Γιώργος Τράγκας είναι Έλληνας δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Γεννήθηκε 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και «Viva» και η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter Channel, του Extra Channel, του Action 24 και του τότε Epsilon TV νυν Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής. Στο ραδιόφωνο, διατηρεί εκπομπή στο σταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM, ενώ παλιότερα και για μία επταετία, είχε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, που ανήκει στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Επιπλήξεις από το ΕΣΡ

  • Έχει βρεθεί στο επίκεντρο επιπλήξεων από φορείς των Ελληνικών μέσων ενημέρωσης,
  • κυρίως με πρόστιμα που έχουν ξεπεράσει τις 100,000 Ευρώ για προσβλητικές ή μη ηθικές πρακτικές.
  • Τον Φεβρουάριο του 2012 του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 25,000 Ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς αποκάλεσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον προσβλητικό χαρακτηρισμούς όπως «ξεκωλιάρα» και «σκρόφα».

Γιώργος Τράγκας σχετικές ειδήσεις: