Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 22 Ιουλίου: 32 νέα κρούσματα – 4.077 συνολικά – Τρεις θάνατοι

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 22 Ιουλίου: 32 νέα κρούσματα – 4.077 συνολικά – Τρεις θάνατοι
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 22 Ιουλίου: Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι 32, ενώ σήμερα επιβεβαιώθηκαν τρεις νεκροί κάνοντας το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται στους 200.

Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα όπως και τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο δυσάρεστο είναι το γεγονός πως μέσα σε μια μέρα έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σήμερα σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 32 νέα κρούσματα με τα 9 να έχουν εντοπιστεί κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός πλέον ανέρχεται στους  4077. Οι νοσούντες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους  καθώς σήμερα έφυγαν από τη ζωή τρεις συμπολίτες μας.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 32 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4077, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 200 θανάτους συνολικά στη χώρα. 65 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πάνω από 7.000 τεστ στην Ξάνθη για τον εντοπισμό κρουσμάτων

Περισσότερα από 7000 τεστ πραγματοποιηθήκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σε μια συστηματική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος της συνεχούς μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Τσέπελη, η Ξάνθη είναι ίσως η μοναδική περιοχή στην ελληνική επικράτεια με τον μεγαλύτερο αριθμό δειγματοληπτικών τεστ που διενεργήθηκαν και το κλίμα που κυριαρχεί είναι αυτό της ικανοποίησης και της αισιοδοξίας από την αισθητή μείωση που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας. Ωστόσο, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ξάνθης, δεν υπάρχει εφησυχασμός αλλά εξακολουθούν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να τηρούμε όλα όσα προβλέπονται», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «οι πολίτες πειθάρχησαν απόλυτα και συνεχίζουν με υπευθυνότητα να τηρούν όλα όσα προβλέπονται». Πρόσθεσε, δε, ότι η συμμετοχή του κόσμου στα δειγματοληπτικά τεστ ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, «γεγονός που φανερώνει την ανησυχία αλλά και το ενδιαφέρον τους για τη δημόσια υγεία».

Τα τεστ αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκαν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι και σήμερα, ενώ στη συνέχεια θα σταματήσουν καθώς έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδιασμού που είχε υλοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής συνεχίζουν να γίνονται κανονικά τα τεστ στο drive-through συνεργείο που βρίσκεται στο 3ο χλμ Ξάνθης – Καβάλας.

Ο κ. Τσέπελης σημείωσε ακόμη ότι εφόσον υπάρξει ανάγκη και στο μέλλον, τα δειγματοληπτικά τεστ θα επαναληφθούν. «Τώρα πλέον ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Δε φοβόμαστε, δεν τρομάζουμε, κοιτάζουμε το πρόβλημα στα μάτια και το αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, γιατί τώρα ξέρουμε τον τρόπο και έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στους 200 οι νεκροί στη χώρα:

Ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του σήμερα, Τετάρτη, από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 75χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και έπασχε από κολπική μαρμαρυγή και σύνδρομο Sjogren. Έτσι οι νεκροί από τον ιό  έφτασαν τους 200 στη χώρα μας.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα σε 199. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΑΧΕΠΑ και Μυτιλήνη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 85χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και έναν 91χρονο που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 85χρονος στη Μυτιλήνη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 14 Ιουλίου αφού πρώτα είχε πάει στο Κέντρο Υγείας Καλλονή. Και να σημειωθεί πως εκτός από τον 85χρονο, θετικοί στον κορωνοϊό είχαν βρεθεί και ο γιος του και ο εγγονός του. Ο γιος του ηλικιωμένου, μάλιστα, από την Τρίτη έχει εισαχθεί για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments