Ίντερ

Ίντερ
Η Ίντερ, είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ιταλίας με έδρα το Μιλάνο.

Η ομάδα μετέχει ανελλιπώς στην κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την πρώτη της εμφάνιση το 1909. Η Ίντερ έχει κερδίσει 30 εγχώρια τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων δεκαοκτώ πρωταθλημάτων, επτά Κυπέλλων Ιταλίας και πέντε Σούπερ Καπ Ιταλίας. Από το 2006 έως το 2010, ο σύλλογος κέρδισε πέντε διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήματος.

Έχει κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ τρεις φορές: δύο το 1964 και το 1965 και στη συνέχεια άλλο ένα το 2010. Η πιο πρόσφατη επιτυχία της ήταν το ιταλικό τρεμπλ, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου το ίδιο έτος. Ο σύλλογος έχει κερδίσει επίσης τρία Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ΦΙΦΑ.

Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο στάδιο Σαν Σίρο χωρητικότητας 80.018, επίσης γνωστό ως Στάντιο Τζουζέπε Μεάτσα, το οποίο μοιράζεται από κοινού με την αντίπαλό της Μίλαν και είναι το μεγαλύτερο από πλευράς χωρητικότητας στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η συμπολίτισσά της, Μίλαν, θεωρείται η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, ενώ οι μεταξύ τους αγώνες είναι γνωστοί ως Derby della Madonnina, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στο ποδόσφαιρο.

  • Από το 2010, η Ίντερ κατατάσσεται δεύτερη πιο δημοφιλής ομάδα στην Ιταλία,και η έκτη πιο δημοφιλής ομάδα στην Ευρώπη.
  • Ο σύλλογος είναι ένας από τους πολυτιμότερους στην Ιταλία και τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
  • Αποτέλεσε επίσης ιδρυτικό μέλος της διαλυμένης πλέον G-14, της οργάνωσης των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης.
  • Κατά την περίοδο του πρωταθλήματος του 2006-07, η Ίντερ έσπασε όλα τα κοντέρ συγκεντρώνοντας 97 βαθμούς, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου και έκανε τις περισσότερες σερί νίκες (17) όλων των εποχών στο Campionato.
  • Είναι η μοναδική Ιταλική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στη Serie Β και επίσης είναι η μόνη στη χώρα της που κατέκτησε το τρεμπλ δηλαδή Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια περίοδο (2009-10).

Ίντερ σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 13