Κάρα Ντελεβίν

Κάρα Ντελεβίν
Η Κάρα Τζόσελιν Ντελεβίν είναι Αγγλίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια.

Γεννήθηκε στην περιοχή Hammersmith του Λονδίνου. Είναι κόρη της Pandora Anne Delevigne (το γένος Stevens) και του Charles Hamar Delevingne. Μέχρι την ηλικία των 16, φοίτησε στο Παρθεναγωγείο Francis Hollan, ενώ αποφοίτησε από το σχολείο Bedales School. Έχει δύο μεγαλύτερες αδερφές. Την Chloe Delevigne και το επίσης μοντέλο Poppy Delevigne. Ο νονός της, Nicholas Coleridge είναι πρόεδρος του Condé Nast International, που δημοσιεύει πάνω από 100 γνωστά περιοδικά παγκοσμίως (εκ των οποίων Vogue, Glamour, Vanity Fair, GQ κ.α.) ενώ η νονά της, είναι η ηθοποιός Joan Collins.

Ο παππούς της Κάρα (από την πλευρά της μητέρας της), Sir Jocelyn Stevens, είναι ανιψιός του εκδότη γνωστών περιοδικών, Sir Edward George Warris Hulton, ενώ η γιαγιά της (από την πλευρά της μητέρας της), Janie Sheffield, ήταν προσωπική βοηθός και ακόλουθος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας (princess Margaret). Ο παππούς της (από την πλευρά του πατέρα της), Hamar Greenwood, ήταν Καναδός πολιτικός.

Ως μοντέλο

Η Ντελεβίν ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, σε ηλικία 10 ετών, κάνοντας φωτογραφίσεις για διάφορα περιοδικά. Το 2009, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Storm Model Management, του οποίου ιδρύτρια είναι η Ελληνικής καταγωγής Sarah Doukas, που είχε ανακαλύψει και την Kate Moss. To 2011, η Ντελεβίν πήρε μέρος στην ανοιξιάτικη / καλοκαιρινή καμπάνια της εταιρίας Burberry μαζί με άλλα μοντέλα, όπως η Jourdan Dunn.

H πρώτη εμφάνιση της Ντελεβίν στην πασαρέλα, έγινε το 2011, συγκεκριμένα στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, όπου ήταν ένα από τα μοντέλα για την φθινοπωρινή / χειμερινή κολεξιόν της Burberry Prorsum. Ανάμεσα στα μοντέλα αυτής της συλλογής, ήταν και Eddie Campell (που είναι και πνευματική της αδερφή) αλλά και η Jourdan Dunn.

H Ντελεβίν έχει εμφανιστεί σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες για διάφορες εταιρίες μόδας & ομορφιάς, όπως H&M (2011), Dominic Jones Jewellery (2012), Blumarine, DKNY, Tom Ford, Yves Saint Laurent, Zara και Chanel. Το 2012, χαρακτηρίστηκε από την Vogue ως “Πρόσωπο Αστέρι” του φθινοπώρου/χειμώνα 2012-2013, αφού εμφανίστηκε στην πασαρέλα για μάρκες, όπως η Shiatzy Chen, Moschino, Jason Wu, Oscar de la Renta, Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Stella McCartney, DSquared², Lanvin, Givenchyκαι Chanel.

H Ντελεβίν έχει κοσμήσει το εξώφυλλο της Vogue UK συνολικά τρεις φορές, ενώ έχει κοσμήσει και τα εξώφυλλα της Vogue για Κορέα, Βραζιλία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Πορτογαλία. Την σεζόν 2012-2013, ήταν ένα από τα μοντέλα πασαρέλας της Victoria’s Secret. Tο 2014, η Ντελεβίν πήρε τον τίτλο “Μοντέλο της Χρονιάς” στα βρετανικά βραβεία μόδας, ενώ το 2015, ανακοινώθηκε ότι είναι το νέο στέλεχος της ελβετικής μάρκας ρολογιών TAG Heuer, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μπήκε και στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue. Toν Αύγουστο του 2015, δήλωσε την αποστασιοποίηση της από το χώρο του modeling, αφού θέλοντας να ασχοληθεί και με την υποκριτική, είχε άγχος και αυτό την επηρέασε στην κατάσταση του δέρματος της.

Ταινίες

  • Άννα Καρένινα
  • Reincarnation by Chanel
  • Empress Elisabeth of Austria
  • The Face of an Angel Melanie
  • Paper Towns Margo
  • Pan Mermaid
  • Kids in Love Viola
  • Tulip Fever Henrietta
  • London Fields Kath Talent
  •  Ομάδα Αυτοκτονίας Enchantress
  •  Valerian and the City of a Thousand Planets

Κάρα Ντελεβίν σχετικές ειδήσεις: