Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής

Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι Έλληνας πολιτικός, ο οποίος είναι βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από τον Ιανουάριο του 2015 και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από τον Ιούλιο του 2019.

Ο κ. Καραμανλής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12/12/1974 και έχει καταγωγή από τις Σέρρες. Είναι Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.

Ο Κώστας αχ. Καραμανλής εξελέγη πρώτος βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές του 2015, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά το σταυρό των συμπολιτών του. Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Σερρών συμμετείχε συμβολικά και στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στη μη εκλόγιμη τελευταία τιμητική θέση. Είναι παντρεμένος με τη Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή με την οποία έχουν τρία παιδιά, την Αναΐς- Νίκη, την Άρια και τον Αχιλλέα.

Ο ίδιος αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα:

  • Γεννήθηκα το 1974. Μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά από μικρός ανέπτυξα ιδιαίτερο δεσμό με τον τόπο καταγωγής μου, τις Σέρρες. Ήταν πάντα για εμένα μια σταθερά στη ζωή μου, το σημείο αναφοράς μου.
  • Σπούδασα Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησα από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.
  • Υπηρέτησα, ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης.
  • Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκα στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, εργάζομαι ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping, με έδρα τον Πειραιά.
  • Παράλληλα, είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
  • Είμαι γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή-Καραμανλή. Με τη γυναίκα μου Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή έχουμε τρία παιδιά: την Αναΐς, 11 ετών, την Άρια, 10 ετών, και τον Αχιλλέα, 6 ετών.

Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής σχετικές ειδήσεις: