Οικονομία

Μείωση ΦΠΑ: Και τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων με μειωμένο φόρο

Μείωση ΦΠΑ: Και τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων με μειωμένο φόρο
Μείωση ΦΠΑ: Πρόκειται για εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, όπως για παράδειγμα αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ κ.ά. ανεξάρτητα αν στους αγώνες αυτούς μετέχουν ΠΑΕ ερασιτεχνικά σωματεία, όμιλοι κ.τ.λ.

Την υπαγωγή των εισιτηρίων αθλητικών αγώνων και των λεγόμενων “διαρκείας” στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% προβλέπει, σε εφαρμογή διάταξης πρόσφατου νόμου, εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι για το χρονικό διάστημα από 1.9.2020 έως και 30.6.2021, τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων περιλαμβάνονται πλέον στο Παράρτημα αυτό και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%).

Πρόκειται για εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, όπως για παράδειγμα αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ κ.ά. ανεξάρτητα αν στους αγώνες αυτούς μετέχουν ΠΑΕ (ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες), ερασιτεχνικά σωματεία, όμιλοι κ.τ.λ. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (13%) περιορίζεται μόνο στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων και δεν ισχύει για τα εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εκδηλώσεων (απονομή μεταλλείων, τελετή έναρξης κλπ) για τα οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ (24%).

Περαιτέρω, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (13%) εφαρμόζεται και στην περίπτωση που το εισιτήριο εκδίδεται εκ των προτέρων εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από 1.9.2020 έως και 30.6.2021 και αφορά την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο μέλλον (εισιτήρια διαρκείας).

Μειωμένα εισιτήρια και σε τρένα, ΚΤΕΛ και πλοία

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα έχουν μειωμένα εισιτήρια σε τρένα, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σύμφωνα με ανακοινώσεις των σχετικών υπουργείων Μεταφορών και Ναυτιλίας. Την παροχή εκπτώσεων σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα αναλάβουν υπηρεσία το νέο σχολικό έτος σε περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, από τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλή Φάτσιο.

Άμεσα δόθηκαν οδηγίες για έκπτωση 50% στα εισιτήρια των τρένων και υπεραστικών λεωφορείων για τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσαλίδη και τον κ. Φάτσιο για την άμεση ανταπόκριση τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρέμβαση του κ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σοφίας Ζαχαράκη.

Μειωμένες τιμές 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεις τους προσφέρουν ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και της διαδικασίας στελέχωσης των δομών παιδείας των νησιών της χώρας.

Ποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στα εισιτήρια τους για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μειωμένες τιμές 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεις τους προσφέρουν ακτοπλοϊκές εταιρείες, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και της διαδικασίας στελέχωσης των δομών παιδείας των νησιών της χώρας.

Οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι παρακάτω:

  • ANES Ferries
  • ANEK Lines
  • A.N.E.M.
  • Aegean Speed lines
  • Blue Star Ferries/Hellenic seaways/Superfast Ferries
  • Dodekanisos Sea Ways
  • Fast Ferries
  • Goutos Lines
  • Golden Star Ferries
  • Levante Ferries Group
  • ΛΑΦΑΣΙ Ν.Ε.
  • Minoan Lines
  • Sea Jets N.E.
  • TRITON Ferries
  • Zante Ferries N.E.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments