Lady Gaga

Lady Gaga
Η Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα, ευρύτερα γνωστή και ως Lady Gaga, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός, ηθοποιός, τραγουδοποιός και χορεύτρια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, της έχουν δοθεί οι τίτλοι “Mother Monster”, “Βασίλισσα της Ποπ” και “Πριγκίπισσα της Ποπ”. Στην μέχρι τώρα μουσική πορεία της, έχει λάβει πληθώρα βραβείων, μεταξύ αυτών είναι τα Όσκαρ, τα Γκράμι, οι Χρυσές Σφαίρες, τα BRIT και τα MTV. Είναι Βραβευμένη με Βραβείο Όσκαρ. Το καλλιτεχνικό όνομα Lady Gaga προέκυψε από το τραγούδι των Queen Radio Ga Ga. Η μουσική και το στυλ της είναι επηρεασμένα από τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Μάικλ Τζάκσον, την Μαντόνα , την Whitney Houston και τους Queen.

Εκτός από την ποπ μουσική (που είναι το κύριο είδος της) και τη ροκ μουσική , έχει κάνει κομμάτια με ραπ, τζαζ , Κάντρι και glam ροκ. Επίσης έχει τραγουδήσει μαζί με τους Rolling Stones , U2 , Metallica , Bon Jovi κ.α. Θεωρείται από πολλούς ως η ”Νέα Βασίλισσα της Ποπ”. Έχει κερδίσει 1 Βραβείο Όσκαρ, 9 Βραβεία Γκράμι από τις 19 υποψηφιότητες, 2 Χρυσές Σφαίρες , 3 Βραβεία BRIT και 13 MTV Video Music Awards από τις 26 υποψηφιότητες. Είναι η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία που κέρδισε το Songwriters Hall Of Fame: Icon Award,αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της.

  • Το 2016 πήρε την πρώτη της υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ , και βραβείο Hollywood Music in Media Awards για τη μπαλάντα της “Til It Happens To You”, που αφορά στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ απέσπασε επίσης την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο ως C. Elizabeth στη δημοφιλή αμερικανική σειρά τρόμου American Horror Story.
  • Είχε εμφανιστεί στον κινηματογραφικό φακό και παλαιότερα μα όχι ως πρωταγωνίστρια.
  • Το 2018 , εμφανίστηκε ως πρωταγωνίστρια στην ταινία A Star is Born μαζί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Lady Gaga σχετικές ειδήσεις: