Τεχνολογία

Spotify: Αυτά είναι τα κορυφαία ακούσματα του 2020

Spotify: Αυτά είναι τα κορυφαία ακούσματα του 2020
Spotify: The Weeknd, Billie Eilish και Bad Bunny βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών καλλιτεχνών της χρονιάς.

Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου όπου το Spotify κάνε γνωστά τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που προτιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τους μουσικόφιλους. Η γνωστή μουσική streaming υπηρεσία λοιπόν, πραγματοποίησε την ετήσια ανασκόπησής της και έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το “Wrapped 2020”.

Σε αυτό περιλαμβάνονται κορυφαίοι καλλιτέχνες, albums και τραγούδια της χρονιάς που μας αποχαιρετά και την οποία θα θέλαμε να ξεχάσουμε σύντομα μας.

Άραγε τι άκουσε ο κόσμος την περίοδο της πανδημίας σε όλον τον κόσμο; Οι αριθμοί “μιλούν” και “λένε” πως ο The Weeknd κυριάρχησε, με το single του “Blinding Lights” να αποτελεί το κομμάτι με τις περισσότερες ακροάσεις παγκοσμίως. Το νέο του album, After Hours, βρέθηκε στη 2η θέση παγκοσμίως και αποτελεί τον 5ο κορυφαίο καλλιτέχνη της χρονιάς βάσει μεταδόσεων.

Το Top 10 των τραγουδιών του 2020:

Ο Bad Bunny κατάφερε ωστόσο, να είναι ο κορυφαίος σε μεταδόσεις καλλιτέχνης σε όλο τον κόσμο, με τους Drake και J Balvin να τον ακολουθούν. Ο δίσκος του με τίτλο “YHLQMDLG” βρέθηκε επίσης πρώτος στην λίστα των Top 10 album της χρονιάς. Όπως φαίνεται και παρακάτω:

Lady Gaga, Nicki Minaj, Rihanna στη λίστα των γυναικών:

Η κορυφαία σε μεταδόσεις γυναίκα καλλιτέχνιδα ήταν η Billie Eilish, η οποία σάρωσε και στα Grammys, με την Taylor Swift να βρίσκεται πίσω της. Την πεντάδα την συμπληρώνουν οι Ariana Grande, Dua Lipa και Halsey. Στις υπόλοιπες θέσεις παρατηρούνται οι Lady Gaga, Nicki Minaj, Rihanna, Camila Cabello και Selena Gomez.

Τι είναι όμως το Spotify;

Είναι Σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας. Επιτρέπει την πλοήγηση και την αναζήτηση μουσικής ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ, είδος, λίστα αναπαραγωγής ή δισκογραφικής εταιρείας. Η δομή της υπηρεσίας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λειτουργεί κάτω από ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δύο κατηγοριοποιημένες βαθμίδες οι οποίες είναι το Spotify Free (160 kbit/s) και Spotify Premium (320 kbit/s). Στο Spotify Premium, όπου ο χρήστης καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό ως μηνιαία συνδρομή, μπορεί να ακούσει μουσική χωρίς διαφημίσεις με βελτιωμένη ποιότητα ήχου και να αποθηκεύσει μουσική για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Η ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2008 και τον Ιούνιο του 2015 είχε πάνω από 75 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 εκατομμύρια χρηστών που πλήρωναν μηνιαία συνδρομή. Το ποσό αυτό έχει φτάσει τα 30 εκατομμύρια χρήστες τον Μάρτιο του 2016. Η Spotify Ltd λειτουργεί ως μητρική εταιρία, με έδρα το Λονδίνο, ενώ η Spotify ΑΒ χειρίζεται την έρευνα και την ανάπτυξη στη Στοκχόλμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments