Λόγω Τιμής

Λόγω Τιμής
Το Λόγω Τιμής είναι ελληνική κοινωνική και νεανική τηλεοπτική σειρά παραγωγής 1996-1997 και 2019-2020 που προβλήθηκε αρχικά από το Mega Channel, ενώ τη σεζόν 2019-2020 προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ.

Το σενάριο της σειράς έχει γράψει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Λάμπης Ζαρουτιάδης.Το τραγούδι των τίτλων αρχής της, «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», ερμήνευσε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ενώ τη μουσική έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και τους στίχους ο Μιχάλης Γκανάς. Στους τίτλους τέλους, ερμήνευσε, σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη, »Το σκάκι», πάλι σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 1996 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 1997 σε 31 επεισόδια.

Στον δεύτερο κύκλο, στους τίτλους αρχής έχει ενσωματωθεί η ορχηστρική εκδοχή του χαρακτηριστικού τραγουδιού της σειράς. Στους τίτλους τέλους, ερμηνεύουν οι Θέμης Αδαμαντίδης και Βερόνικα Δαβάκη το άσμα »Ένα τραγούδι μακρινό», σε ποίηση Ναπολέοντος Λαπαθιώτη και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.

  • Το 2017 υπήρξαν κάποιες φήμες σχετικά με την επιστροφή της σειράς, 20 χρόνια μετά, με νέο κύκλο επεισοδίων.
  • Την άνοιξη του 2018 κυκλοφόρησε διαδικτυακά ένα τρέιλερ με σκοπό την αγορά του νέου αυτού κύκλου επεισοδίων από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό.
  • Ανάμεσα στα υποψήφια κανάλια ήταν ο Alpha, ο ΣΚΑΪ, το Star Channel και το Open με τον δεύτερο σταθμό να αγοράζει τον καινούργιο κύκλο επεισοδίων.
  • Ο δεύτερος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 23 Σεπτέμβριο του 2019 με την μετάδοση των πρώτων δύο επεισοδίων να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα στις 23:00.
  • Εξαιτίας του ανταγωνισμού σ’αυτή τη ζώνη, η σειρά »μετακινήθηκε» την ίδια ώρα την Πέμπτη.
  • Παρόλα αυτά, η σειρά δεν είχε μεγάλη ακροαματικότητα και, με το φινάλε του κύκλου, ολοκληρώθηκε οριστικά.

Λόγω Τιμής σχετικές ειδήσεις: