Μάικ Πενς

Μάικ Πενς
Ο Μάικλ Ρίτσαρντ «Μάικ» Πενς είναι Αμερικανός πολιτικός και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μάικ Πενς γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στο Κολόμπους της Ιντιάνα. Σπούδασε στο Κολλέγιο Χάνοβερ και αργότερα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα Ρόμπερτ Χ. ΜακΚίνεϊ προτού ξεκινήσει να εργάζεται ως δικηγόρος. Αφότου απέτυχε να εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1988 και το 1990, ο Πενς εργάστηκε ως συντηρητικός παρουσιαστής του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης από το 1994 μέχρι το 1999.

Εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2000 και εκπροσώπησε τη 2η και την 6η περιφέρεια της Ιντιάνα από το 2001 μέχρι το 2013, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Διάσκεψης στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2009 μέχρι το 2011. Ο Πενς αυτοπροσδιορίζεται ως υποστηρικτής του Κινήματος του Τσαγιού, ενώ έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ότι είναι «Χριστιανός, συντηρητικός και Ρεπουμπλικανός με αυτή τη σειρά».

Το 2012, ο Πενς εξελέγη Κυβερνήτης της Ιντιάνα. Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε από τη μεγαλύτερη περικοπή φόρων στην ιστορία της Ιντιάνα, τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση για εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και την αύξηση του πλεονάσματος της πολιτείας. Ωστόσο, η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε και από αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπογραφή από τον ίδιο του Νόμου για την Αποκατάσταση των Θρησκευτικών Ελευθεριών, για τον οποίο αντέδρασαν σφοδρά μετριοπαθή στελέχη του κόμματός του, οι επιχειρήσεις της πολιτείας και οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας. Εν τέλει, αναγκάστηκε να υπογράψει τροπολογία που προστατεύει τα ΛΟΑΤ άτομα από διακρίσεις που ασκούνται στα πλαίσια του νόμου.

 • Επίσης, ο Πενς υπέγραψε αμφιλεγόμενους νόμους για τις εκτρώσεις, συμπεριλαμβανομένου και ενός νόμου που απαγόρευε τις εκτρώσεις στην πολιτεία λόγω της φυλής, του γένους ή κάποιας αναπηρίας του εμβρύου.
 • Εν μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανακλογή του στο αξίωμα του Κυβερνήτη της Ιντιάνα, ο Μάικ Πενς απέσυρε την υποψηφιότητά του προκειμένου να είναι υποψήφιος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, θέση στην οποία εξελέγη στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Μάικ Πενς σχετικές ειδήσεις:

 • Τραμπ κορωνοϊός: Τριγμοί στα χρηματιστήρια – Η κρίση είναι εδώ

  Η ασθένεια του Τραμπ προκαλεί νευρικότητα και απαισιοδοξία στις αγορές

  Τραμπ κορωνοϊός: Η είδηση της ασθένειας του πλανητάρχη κάνει τις αγορές νευρικές και τους οικονομικούς αναλυτές σκεπτικούς αναφορικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Ισχυροποιείται το σενάριο ότι η αμερικάνικη οικονομία «δεν βγαίνει από την κρίση», απλώς έχει εν μέρει επιβραδύνει την πορεία προς την καταστροφή».

  Τραμπ κορωνοϊός: Τριγμοί στα χρηματιστήρια – Η κρίση είναι εδώ
 • Τραμπ κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια για τις αμερικανικές εκλογές

  Ποια είναι τα σενάρια για τις αμερικανικές εκλογές - Τι προβλέπει το Σύνταγμα όταν ο πρόεδρος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του

  Τραμπ κορωνοϊός: Το πως θα επιδράσει η ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ τις αμερικανικές εκλογές είναι αντικείμενο συζήτησης, με τους αναλυτές να είναι σίγουροι μόνο για ένα πράγμα: η αβεβαιότητα θα συνοδεύει για πολύ καιρό τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

  Τραμπ κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια για τις αμερικανικές εκλογές
 • Τραμπ κορωνοϊός: Νέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου από το νοσοκομείο

  «Νομίζω πάω καλά» - Νέα ανάρτηση Τραμπ από το νοσοκομείο, του ευχήθηκε περαστικά ο Κιμ

  Τραμπ κορωνοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε νέα ανάρτηση από το νοσοκομείο. Τις ευχές του έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Τι προβλέπει το Σύνταγμα των ΗΠΑ για την αντικατάσταση του προέδρου.

  Τραμπ κορωνοϊός: Νέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου από το νοσοκομείο
 • Τραμπ κορωνοϊός: Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Αμερικανός πρόεδρος – Με πυρετό

  Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Τραμπ λόγω κορωνοϊού - Δεν παραδίδει στον αντιπρόεδρο [vid]

  Τραμπ κορωνοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού έχει συμπτώματα από τον ιό. Θα εργάζεται από εκεί, δεν παραδίδει στον αντιπρόεδρο. Τι είπε ο ίδιος.

  Τραμπ κορωνοϊός: Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Αμερικανός πρόεδρος – Με πυρετό
 • Τραμπ: Συναναστράφηκε με 100 άτομα πριν ανακοινωθεί «θετικός»

  Ο Τραμπ συναναστράφηκε με 100 άτομα πριν ανακοινωθεί «θετικός»

  Τραμπ: Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου για να ανακοινώσει μέτρα για τον κορωνοϊό, τον οποίο αποκαλεί ως «κινεζικό ιό».

  Τραμπ: Συναναστράφηκε με 100 άτομα πριν ανακοινωθεί «θετικός»
 • Donald Trump: Tα συμπτώματα κορωνοϊού και το διάγγελμα για να δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει

  Ο Τραμπ έχει όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού - Ανακοινώνει διάγγελμα για να δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει

  Donald Trump: Μπορεί οι φόβοι για την υγεία του Αμερικανού προέδρου, να μεγαλώνουν ώρα με την ώρα, ωστόσο ο ίδιος -με τις εκλογές να πλησιάζουν- έχει το μυαλό του μόνο πως να δείξει ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να τον καταβάλλει.

  Donald Trump: Tα συμπτώματα κορωνοϊού και το διάγγελμα για να δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει
 • Ντόναλντ Τραμπ: Διαψεύδει ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό

  Ο Τραμπ δεν υπέστη εγκεφαλικό και παραμένει υγιής, διαβεβαιώνει ο ιατρός του

  Ντόναλντ Τραμπ: Ο γιατρός του Προέδρου της Αμερικής διαψεύδει τους ισχυρισμούς ενός βιβλίου που θέλει τον πλανητάρχη να έχει υποστεί εγκεφαλικό.

  Ντόναλντ Τραμπ: Διαψεύδει ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό