Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Έκλεισαν οι πρώτες κάλπες – Από που θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Έκλεισαν οι πρώτες κάλπες – Από που θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα ο Τραμπ
Εκλογές ΗΠΑ: Όπως αναμενόταν στις 2 η ώρα Ελλάδας, έκλεισαν οι πρώτες κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κλείνουν οι πρώτες κάλπες στις ΗΠΑ για να μπούμε στην τελική ευθεία για τον νικητή των προεδρικών εκλογών. Όπως έχουμε ήδη γράψει αυτή η ευθεία… μπορεί να είναι πολύ μακριά, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη παρά τις δημοσκοπήσεις που έδιναν μεγάλο φαβορί των Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ορισμένες περιοχές του Κεντάκι, όπου υπήρχαν μεγάλες ουρές ανθρώπων έξω από τα εκλογικά κέντρα, και στην Ιντιάνα -γενέτειρα του αντιπροέδρου Μάικ Πενς– μόλις έκλεισαν οι κάλπες. Ο Τραμπ αναμένεται να κερδίσει και τις δύο πολιτείες, που παραδοσιακά στηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους. H ροή των αποτελεσμάτων έχει ήδη ξεκινήσει και στο 1% της καταμέτρησης δίνει προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η live καταμέτρηση από το NBC

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «ούτε που το έχει σκεφτεί» να ετοιμάσει ομιλία αποδοχής της ήττας του ή ανακήρυξης της νίκης του, μιλώντας στο προσωπικό της προεκλογικής εκστρατείας του στο Άρλινγκτον (Βιρτζίνια) χθες Τρίτη, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

«Ελπίζω ότι θα χρειαστεί να ετοιμάσω μόνο τη μία», τόνισε με νόημα και πρόσθεσε «ξέρετε, το να νικάς είναι εύκολο. Το να χάνεις δεν είναι ποτέ εύκολο… Για εμένα δεν είναι».

Διαβεβαιώνοντας ότι «αισθάνεται πολύ καλά», ο μεγιστάνας παραδέχθηκε ότι η φωνή του είναι βραχνή έπειτα από το σπριντ των αλλεπάλληλων προεκλογικών ομιλιών του τα τελευταία 24ωρα. Αλλά «υπήρχε αγάπη σε αυτές τις συγκεντρώσεις», πρόσθεσε. Ο Τραμπ και πολλοί από τους εργαζόμενους στην εκστρατεία του δεν φόραγαν μάσκες.

Δείτε το πρώτο tweet του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου με τους στενούς του συνεργάτες και την οικογένειά του.

«Ο πρόεδρος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανώτερους βοηθούς του, με μέλη της οικογένειάς του, από την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Είναι ενθουσιασμένος. Έχουμε ρίξει πολύ δουλειά, δεν έχουμε λάβει καμία ψήφο ως δεδομένη, έχει βγει στο δρόμο συναντώντας ψηφοφόρους, παρευρισκόμενος σε έως και πέντε εκδηλώσεις την ημέρα, και είμαστε έτοιμοι να δούμε αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε η διευθύντρια επικοινωνίας του Αλίσα Φάρα, η οποία εμφανίστηκε στο Fox Business, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ είναι σε «πολύ καλή διάθεση».

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος αναμένει κάποιες καθυστερήσεις στα αποτελέσματα, ειδικά στην Πενσιλβάνια, όταν ρωτήθηκε για την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων. Θυμίζουμε ότι το στρατόπεδο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την καταμέτρηση ψήφων μετά το τέλος της διαδικασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments