Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο 87χρονος Τσακ Γκράσλεϊ – Είναι ο δεύτερος γηραιότερος γερουσιαστής της χώρας

ΗΠΑ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο 87χρονος Τσακ Γκράσλεϊ – Είναι ο δεύτερος γηραιότερος γερουσιαστής της χώρας
ΗΠΑ κορωνοϊός: Ένα από τα πιο γηραιά μέλη της αμερικανικής Γερουσίας γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

«Υποβλήθηκα σε τεστ» που έδειξε ότι «είμαι θετικός στον νέο κορωνοϊό», ενημέρωσε μέσω Twitter ο Τσακ Γκράσλεϊ, ο οποίος στα 87 του χρόνια είναι ο δεύτερος γηραιότερος γερουσιαστής των ΗΠΑ. Πρόκειται εξάλλου, για ένα από τα πιο γηραιά μέλη της αμερικανικής Γερουσίας, τη ώρα που καταγράφεται νέα έξαρση των μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Βρίσκεται στην τρίτη θέση της σειράς διαδοχής σε περίπτωση ανικανότητας του προέδρου

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, που εκπροσωπεί την Αϊόβα, διευκρίνισε ότι «αισθάνεται καλά», ότι επί του παρόντος δεν παρουσιάζει «κανένα σύμπτωμα» της νόσου COVID-19 και ότι τέθηκε σε καραντίνα, όπως ορίζουν οι συστάσεις των γιατρών και των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ο Γκράσλεϊ, καθώς έχει εκλεγεί pro tempore πρόεδρος της Γερουσίας, βρίσκεται στην τρίτη θέση της σειράς διαδοχής σε περίπτωση ανικανότητας του προέδρου να ασκήσει τα καθήκοντά του, πίσω από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η τελευταία φορά που απουσίασε ήταν το 1993

Εξαιτίας της απομόνωσής του, ο Γκράσλεϊ, ο οποίος εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1974 και κατόπιν στη Γερουσία το 1980, απουσίασε την Τρίτη (17 Νοεμβρίου) από ψηφοφορία στο σώμα. Και είναι κάτι που είχε να συμβεί 27 χρόνια.

Την τελευταία φορά που ο Τσακ Γκράσλεϊ δεν είχε μπορέσει να συμμετάσχει σε ψηφοφορία στην άνω Βουλή των ΗΠΑ, το ημερολόγιο έλεγε 1993, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Ο Ρεπουμπλικάνος έχει ένα από τα υψηλότερα ρεκόρ συμμετοχής στη Γερουσία, με 8.927 συνεχόμενες καταθέσεις της ψήφου του στις συνεδριάσεις της στο ενεργητικό του.

Πάντως, κι άλλα μέλη του Κογκρέσου διαγνώστηκαν πρόσφατα ότι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Ανάμεσά τους ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντον Γιανγκ (87 ετών), ενώ άλλοι κοινοβουλευτικοί, όπως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρικ Σκοτ της Φλόριντας, είχαν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα κι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Και αξίζει να σημειωθεί πως η μόλυνση του Γκράσλεϊ θεωρείται πως περιπλέκει ακόμα περισσότερο την έγκριση από τη Γερουσία της αμφιλεγόμενης υποψηφιότητας της Τζούντι Σέλτον για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve ή Fed για συντομία), που πρότεινε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments