Μεσούτ Οζίλ

Μεσούτ Οζίλ
Ο Μεσούτ Οζίλ είναι Γερμανός ποδοσφαιριστής τουρκικής καταγωγής.

Ο Οζίλ γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν στις 15 Οκτωβρίου του 1988. Έκανε τα πρώτα του βήματα παίζοντας σε διάφορες ομάδες της γενέτειρας του και αργότερα μεταπήδησε στην Ροτ Βάις Έσσεν. Το 2005 έκανε το πρώτο του μεγάλο βήμα ξεκινώντας από τους μικρούς της  Σάλκε ,ήταν κεντρικός φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 17.

Αργότερα ξεκίνησε να παίζει ως δεκάρι και επιθετικός μέσος στην μεγάλη ομάδα,το ντεμπούτο το έκανε σε ηλικία μόλις 17 ετών τον Αύγουστο εναντίον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ανερχόμενο αστέρι.Το κλίμα στην συνέχεια χάλασε διότι προσδοκούσε να παίζει περισσότερο,έτσι ηΣ άλκε  συμφώνησε το Ιανουάριο του 2008 την παραχώρηση του παίχτη στην Βέρντερ Βρέμης.

Στις 31 Ιανουαρίου μετακινείται στην Βέρντερ Βρέμης με το πόσο των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα έως τις 30 Ιουνίου του 2011. Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010 ο Οζίλ αποτελούσε αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Ευρώπης εκείνη την εποχή.

Οι κόποι του τελικά ανταμείφθηκαν όταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον υπέγραψε στις 17 Αυγούστου 2010. Με τους “μερέγκες”  ακολούθησαν 3 καταπληκτικές σεζόν με τον Οζίλ να σημειώνει πάνω από 60 ασίστ στο διάστημα αυτό.  Κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα και το πρωτάθλημα Ισπανίας (Πριμέρα Ντιβισιόν) την αμέσως επόμενη χρονιά. Το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ.

Με την Εθνική ομάδα

  • Ο Οζίλ άρχισε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Γερμανίας το 2009. Έκτοτε συμμετείχε ενεργά σε όλες τις Ευρωπαϊκές/Παγκόσμιες Διοργανώσεις που έλαβε μέρος η Εθνική.
  • Κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010 και αποκορύφωμα στην εθνική καριέρα του αποτέλεσε η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 όπου αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες της εθνικής.
  • Ωστόσο,μετά τον αποκλεισμό σοκ της Γερμανίας από την φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 αποχώρησε από την Εθνική μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις σχετικά με την τουρκική καταγωγή του που δέχτηκε λόγω της χαμηλής επίδοσής του στην διοργάνωση.

Μεσούτ Οζίλ σχετικές ειδήσεις: