Νίκος Κοτζιάς

Νίκος Κοτζιάς
O Νίκος Κοτζιάς είναι Έλληνας πολιτικός, πανεπιστημιακός, πρώην βουλευτής επικρατείας συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

O Νίκος Κοτζιάς γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και είναι Έλληνας πολιτικός, πανεπιστημιακός, πρώην βουλευτής επικρατείας συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Θήτευσε στο υπουργείο από το 2015 έως το 2018 στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και στη Γερμανία ενώ εργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου. Σήμερα είναι καθηγητής Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

  • Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
  • Είναι ιδρυτής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, ενώ εξελέγη βουλευτής επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
  • O Νίκος Κοτζιάς Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών από τις 27 Ιανουαρίου 2015 έως τις 28 Αυγούστου 2015 και εκ νέου από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 20 Οκτωβρίου 2018 στην πρώτη και στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα.

Νίκος Κοτζιάς σχετικές ειδήσεις: