Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς μεταναστευτικό: “Μην γίνει η Κρήτη νέα Μόρια”

Νίκος Κοτζιάς μεταναστευτικό: “Μην γίνει η Κρήτη νέα Μόρια”
Νίκος Κοτζιάς μεταναστευτικό: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών με ανάρτηση του στο Twitter κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας τη κυβέρνηση να μην μετατρέψει την Κρήτη σε νέα Μόρια.

Νίκος Κοτζιάς μεταναστευτικό: Με ανάρτηση του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει πιστά το σχέδιο της κυβέρνησης και να αντισταθεί στις θέσεις των ευρωπαϊκών οργάνων για δημιουργία νέων κέντρων κράτησης μεταναστών στην Κρήτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως τονίζει ο πρώην Υπουργός θέλει να μετατρέψει την Κρήτη σε νέα Μόρια εγκαθιστώντας εκεί χιλιάδες μετανάστες που έρχονται από την Λιβύη. Όπως αναφέρει όσο βρισκόταν αυτός στο “τιμόνι” του υπουργείου Εξωτερικών κάτι τέτοιο είχε αποτραπεί, ωστόσο όπως τονίζει η τωρινή κυβέρνηση έχει διαφορετικά σχέδια ικανοποιώντας τις θέσεις της Ευρώπης στο ακέραιο.

Αναλυτικά η δημοσίευση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

«H ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στην ΕΕ να μεταφέρονται πρόσφυγες από τη Λιβύη σε ελληνικά λιμάνια. Ως ΥΠΕΞ έβαλα σε ανάλογη πρόταση βέτο. Απέτρεψα να γίνει η Κρήτη, δεύτερη Μόρια. Τούτοι εδώ φαίνεται να μην καταλαβαίνουν σε τι συμφωνούν. Επιπόλαια υποτιμούν προβλήματα, όντας επικίνδυνοι».

Με το μεταναστευτικό κύμα να εισέρχεται προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα μας τόσο από τον Έβρο και τα σύνορα με τη Τουρκία όσο και από τη θάλασσα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, το πρόβλημα διογκώνεται όλο και περισσότερο. Αν τώρα προσθέσουμε και τα νέα κύματα από την Λιβύη η κατάσταση μοιάζει να βγαίνει εκτός ελέγχου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments