Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι Έλληνας ιατρός, πολιτικός, βουλευτής Αρκαδίας και πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Γεννήθηκε το 1975 στη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Βουκουρεστίου. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ένα εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας». Από το 2004 και για πέντε έτη εργάστηκε στο Τμήμα Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ταυτόχρονα άσκησε καθήκοντα Επιστημονικού Συνεργάτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Από το 2002 και για δύο συνεχή έτη διετέλεσε Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του τότε Υπουργού Υγείας Κώστα Στεφανή. Στα πλαίσια Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας έρευνας που αφορούσε σε μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης νεοπλασμάτων ήπατος και πνεύμονα με τη χρήση μικροκυμάτων. Από την έναρξη της ειδικότητάς του μέχρι σήμερα, έχει στο ενεργητικό του πολλές ελεύθερες ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Με την πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά, μέσα από τους κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του 1990. Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία. Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας και επανεξελέγη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006.

Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις Ευρωεκλογές του 2009, ήταν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσπρωτίας. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ.

  • Στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ.
  • Στις 26 Ιουνίου 2013, μετά την ανακοίνωση της νέας Κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με απόφαση του προέδρου, ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, διαδεχόμενος τη Φώφη Γεννηματά, η οποία ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα.
  • Παρέμεινε στη θέση αυτή, μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2014, όπου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέχρι τις 26 Ιανουαρίου του 2015
  • Στις 6 Ιουλίου του 2015, κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τελικώς, στις 14 Ιουλίου του 2015, στις εσωκομματικές εκλογές κατετάγη τρίτος.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχετικές ειδήσεις: