ONE Channel

ONE Channel
Το One Channel είναι διαδικτυακό κανάλι, με έδρα την Αθήνα.

Ξεκίνησε τις εκπομπές του στις 17 Απριλίου 2019, ως διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας in.gr, για την παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου του Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Ως τηλεοπτικός σταθμός έκανε πρεμιέρα στις 2 Μαΐου 2019. Ο τηλεοπτικός σταθμός προοριζόταν να εκπέμψει και επίγεια ψηφιακά μέσω της Digea, μετά την απόκτηση της έκτης πανελλαδικής τηλεοπτικής άδειας από την Alter Ego, τα σχέδια ωστόσο άλλαξαν όταν στην εταιρεία πέρασαν τα σήματα και το αρχείο του MEGA. Έτσι, το One Channel παρέμεινε ένας διαδικτυακός και δορυφορικός σταθμός, ενώ στην επίγεια τηλεόραση αποφασίστηκε να εκπέμψει τελικά το MEGA, το οποίο επαναλειτούργησε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020.

Μελλοντικά, υπάρχει το ενδεχόμενο το One Channel, να εκπέμψει και επίγεια ψηφιακά, ως περιφερειακός σταθμός στην Αττική (όταν προκηρυχθούν οι αντίστοιχες τηλεοπτικές άδειες) ή να διακόψει οριστικά την λειτουργία του, και οι λιγοστές εκπομπές του να μεταφερθούν στο πρόγραμμα του Mega. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, όταν διεξήχθη διαγωνισμός χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδίκησε επιτυχώς την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, με κόστος 73,8 εκατομμυρίων €. Στο πλαίσιο της αδειοδότησης, η Alter Ego ΕΜΜΕ Α.Ε., η εταιρεία του Μαρινάκη, στις 29 Σεπτεμβρίου κατοχύρωσε το όνομα και το λογότυπο του σταθμού στην Γ.Γ. Εμπορίου. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο σταθμός έχασε το δικαίωμα εκπομπής και δεν βγήκε στον αέρα.

Η Alter Ego δεν έλαβε μέρος στον δεύτερο διαγωνισμό για τις επτά τηλεοπτικές άδειες του 2017-2018, επειδή είχε εξαγοράσει τον ΔΟΛ στις 31 Μαΐου 2017, ο οποίος κατείχε το 22% των μετοχών του Mega Channel, ωστόσο στις 18 Οκτωβρίου 2018, κατέθεσε αίτηση διεκδίκησης μιας εκ των δύο εναπομεινασών αδειών κόστους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την απώλεια της άδειας τηλεοπτικής εκπομπής.

Έτσι επανήλθε στο προσκήνιο η άμεση εκπομπή του One, ενόψει και της προεκλογικής περιόδου του 2019 ενώ η Alter Ego αναδείχθηκε στις 10 Ιουνίου προσωρινή ανάδοχος της έκτης τηλεοπτικής άδειας. Από τα τέλη Αυγούστου, το κανάλι αναβαθμίζεται στον ενημερωτικό και ψυχαγωγικό του τομέα, και ήδη εντάσσει στο πρόγραμμα του, νέα και γνωστά πρόσωπα, προκειμένου, να πάρει γρήγορα την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας από το ΕΣΡ κάτι το οποίο επετεύχθη την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.

  • Ωστόσο μετά από τρεις εβδομάδες και τρεις ημέρες (1η Νοεμβρίου) η ταινιοθήκη και το σήμα του Mega Channel έπειτα από πλειστηριασμό πέρασαν εξ ολοκλήρου στα χέρια της ιδιοκτήτριας εταιρείας του νεοϊδρυθέντος σταθμού, καταθέτοντας προσφορά 33.999.999 ευρώ.
  • Ο σταθμός εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου του 2019, μέσω της ιστοσελίδας In.gr, αρχικά ως έκτακτη εκπομπή για την κάλυψη της παρουσίασης του εκλογικού συνδυασμού του υποψήφιου και τωρινού δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την οποία είναι υποψήφιος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
  • Επισήμως, εξέπεμψε για πρώτη φορά ως τηλεοπτικός σταθμός στις 2 Μαΐου, μέσα από την ομώνυμη ιστοσελίδα του, ενώ στις 23 Μαΐου ξεκίνησε η εκπομπή του και στις συνδρομητικές πλατφόρμες (Nova και Cosmote TV) καθώς τρεις μέρες πριν πήρε άδεια ευρυζωνικής και δορυφορικής μετάδοσης επίσης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

ONE Channel σχετικές ειδήσεις: