Σέρχιο Αγουέρο

Σέρχιο Αγουέρο
Ο Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο είναι Αργεντινός ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως επιθετικός για τη Μάντσεστερ Σίτι και την Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιντεπεντιέντε, και,στις 5 Ιουλίου 2003,έγινε ο μικρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, μόλις 15 χρονών και 35 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε προηγουμένως ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Το 2006, μετακόμισε στην Ευρώπη για να παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης,μια μεταγραφή ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ. Έκανε ένα σπουδαίο όνομα,προσελκύοντας την προσοχή από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης πετυχαίνοντας 101 γκολ σε 234 εμφανίσεις και κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Γιουρόπα Λιγκ και το Σούπερ Καπ το 2010.

Έπειτα,πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα στη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2011, μια μεταγραφή που ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια λίρες.Τη τελευταία μέρα της σεζόν με την νέα του ομάδα,σημείωσε το περίφημο γκολ εναντίων της Κπρ στο 94ο λεπτό,κάνοντας το 3-2 για την ομάδα του, δίνοντας στην Σίτι το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια.

Αξιοσημείωτο ακόμη είναι, ότι κατέχει την υψηλότερη αναλογία γκολ στην ιστορία του θεσμού,κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά 106 λεπτά,ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί, με ένα γκολ κάθε 121.8 λεπτά. Επίσης έχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ – πέντε – και τα γρηγορότερα σε 23 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα του αγώνα. Επιπλέον, είναι ο 6ος μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και ο πρώτος μη Ευρωπαίος,με πάνω από 150 γκολ. Την 1η Νοεμβρίου 2017, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι, σκοράροντας το 178ο του γκολ ενάντια στη Νάπολι.

  • Σε διεθνές επίπεδο,εκπροσώπησε την ομάδα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA το 2005 και το 2007,κερδίζοντας και τα δύο πρωταθλήματα.
  • Έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σημειώνοντας δύο γκολ στον ημιτελικό με 3-0 εναντίων της Βραζιλίας.
  • Ο Αγουέρο επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010, το Κόπα Αμέρικα 2011, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, το Κόπα Αμέρικα 2015 και το Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο, φτάνοντας στους τελικούς των τελευταίων τριών πρωταθλημάτων.
  • Θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη και ένας από τους καλύτερους των τελευταίων δεκαπέντε ετών.
  • Βάσει της παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ,θεωρείται αναντίρρητα ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Σέρχιο Αγουέρο σχετικές ειδήσεις: