Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι: 0-1

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι: 0-1
Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι: Ανώτερη η αγγλική ομάδα.

Με γκολ του Φιλ Φόντεν η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να την προβληματίσουν ιδιαίτερα. Έτσι, οι «πολίτες» προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Champions League μετά από τέσσερα ματς στον όμιλο, με τον Ολυμπιακό να μένει στους 3 βαθμούς.

Να σημειώσουμε ότι στην αρχή του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα στα 60 του χρόνια από ανακοπή.

Πίεσε από το ξεκίνημα η Μάντσεστερ Σίτι

Από την αρχή του αγώνα η Σίτι ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας τους «ερυθρόλευκους» σε παθητικό ρόλο, όπως συνηθίζει να κάνει με όλους τους αντιπάλους της. Η ασφυκτική πίεση ωστόσο των Άγγλων δεν είχε μετατραπεί σε μία κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίωρο.

Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 31’ όταν ο Σα νίκησε τον Ζεσούς σε τετ α τετ και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του παρά την προσπάθεια του Βραζιλιάνου σέντερ φορ. Πέντε λεπτά αργότερα η Σίτι άνοιξε το σκορ απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Στέρλινγκ έδωσε με τακουνάκι στον Φόντεν κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή καθώς στην αρχή της φάσης είχε γίνει φάουλ στον Ντρέγκερ, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Η Σίτι συνέχιζε να πιέζει και έχασε νέα καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους 45’+1’ να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα. Ο Στέρλινγκ εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλή θέση, αλλά ο Σα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, με αποτέλεσμα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Στο 89’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του ευκαιρία, αλλά το σουτ του Φορτούνη πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Ντάβιντε Μάσα (Ιταλία)

Κάρτες: Ραφίνια – Στέρλινγκ, Ντίας, Γκουντογκάν

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (66’ Βρουσάι), Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Πέπε (71’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι (76’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (86’ Ντόιλ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (76’ Μαχρέζ), Ζεσούς (78’ Αγουέρο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments