Τζέρεμι Κόρμπιν

Τζέρεμι Κόρμπιν
O Τζέρεμι Κόρμπιν είναι Βρετανός πολιτικός και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπήρξε μέλος της Ομάδας για τη Σοσιαλιστική Εκστρατεία (Socialist Campaign Group), της Εκστρατείας Αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού Λαού (Palestinian Solidarity Campaign), της Διεθνούς Αμνηστίας, της Εκστρατείας για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό (Campaign for Nuclear Disarmament) και του Συνασπισμού Σταματήστε τον Πόλεμο (Stop the War Coalition).

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε η εκλογή του στη θέση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, συγκεντρώνοντας το 59,5% των ψήφων πρώτης επιλογής στις εσωκομματικές εκλογές.  Το 2013 ο Κόρμπιν τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Γκάντιγια τις «διαρκείς προσπάθειές του κατά την τριαντακονταετή του καριέρα ως μέλος της Βουλής για την υπεράσπιση των αξιών του Μαχάτμα Γκάντι για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μη βία».

  • Ο Τζέρεμι Κόρπιν είναι παραδοσιακός εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών και, ως εκ τούτου, υποστηρικτής σοσιαλιστικών πολιτικών στην οικονομία.
  • Στέκεται κατά των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη Βρετανία, την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, με πολλές παρεμβάσεις κατά των πολιτικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και υπέρ των αριστερών κινημάτων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τζέρεμι Κόρμπιν σχετικές ειδήσεις: