Κόσμος

Brexit: Πέρασε από το Κοινοβούλιο η συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Πέρασε από το Κοινοβούλιο η συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον
Brexit: Το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ του Μπόρις Τζόνσον ψήφισαν συνολικά 358 βουλευτές, ενώ καταψηφίστηκε από 234 στο δεύτερη ανάγνωση του.

Brexit: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κατάφερε σήμερα να πάρει το πράσινο φως από τo βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του για το Brexit, το πρώτο βήμα προκειμένου να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προκειμένου η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Ιανουαρίου.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με 358 ψήφους υπέρ έναντι 234 στη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, με πλειοψηφία 124 ψήφων. «Κάναμε ένα βήμα μπροστά προς το Brexit» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζόνσον. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναμενόταν να αποτελέσει τυπική διαδικασία, μετά τη συντριπτική νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Έπειτα από την πρώτη αυτή ψηφοφορία, το κείμενο θα συζητηθεί λεπτομερώς από την 7η Ιανουαρίου με τη βρετανική κυβέρνηση να στοχεύει σε μια τελική υιοθέτησή του την 9η Ιανουαρίου. Μετά τη συγκατάθεση της βασίλισσας, το μόνο που θα απομένει θα είναι η επικύρωσή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να απορρίψουμε τις παλιές ταμπέλες της «αποχώρησης» και της «παραμονής»…. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε μαζί ως ένα αναζωογονημένο έθνος, ένα ενιαίο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Τζόνσον στους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είπε στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά, λέγοντας ότι υπάρχει καλύτερος και πιο δίκαιος τρόπος να αποχωρήσουν από την ΕΕ. Η κυβέρνηση επιμένει ότι μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου, αλλά οι επικριτές λένε ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ρεαλιστικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments